Βάφουμε τα αβγά μας μπλε!
Ψιλοκόβουμε ένα κόκκινο λάχανο και το βράζουμε σε νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λευκό ξύδι. Μόλις πάρει μερικές βράσεις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη βάζουμε στην άκρη για να κρυώσει. Βυθίζουμε στο νερό τα ήδη βρασμένα αβγά μέχρι να πάρουν το μπλε χρώμα που επιθυμούμε.
- Βάφουμε τα αβγά μας κόκκινα!
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα φλούδες από ξερά κρεμμύδια με ξίδι. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Βυθίζουμε τα βρασμένα αβγά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ κόκκινο χρώμα!
- Βάφουμε τα αβγά μας πράσινα!
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από ένα ματσάκι μαϊντανό, ώστε να βγάλουν περισσότερους χυμούς. Τρίβουμε τα φυλλαράκια απαλά στην επιφάνεια των βρασμένων αβγών. Αποκτούν αμέσως ένα ελαφρύ πράσινο χρώμα!
- Βάφουμε τα αβγά μας μπορντό!
Βράζουμε κόκκους καφέ σε ένα κατσαρολάκι. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει αφαιρώντας τους κόκκους του καφέ. Βυθίζουμε τα αβγά μέχρι να πάρουν ένα απαλό καφέ χρώμα. Στη συνέχεια τα βυθίζουμε σε ένα μπολ με βυσσινάδα. Το αποτέλεσμα είναι ένα μπορντό-καφέ χρώμα!
- Βάφουμε τα αβγά μας κίτρινα!
Στο νερό που βράζετε τα αβγά σας ρίχνετε μερικές κλωστές από κρόκο Κοζάνης (σαφράν) και ξύδι. Έπειτα από 10′ αποσύρεται την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζετε τα κίτρινα αβγά από τη φωτιά και τα αφήνετε να στεγνώσουν χωρίς να τα σκουπίσετε!
- Βάφουμε τα αβγά μας πορτοκαλί!
Προτιμήστε λευκά αβγά για να αναδειχτεί καλύτερα το χρώμα. Αφού τα βράσετε τα τρίβετε με σκόνη πάπρικας μέχρι να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο πορτοκαλί χρώμα!
Δημοσίευση σχολίου