Ο Τζιόρτζιο Σπανάκης γεννήθηκε στη Ρώμη από Ιταλίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα (από την Τρίπολη) και είναι σεφ.
Ξεκίνησε να ασχολείται με την μαγειρική από την ηλικία των 8 ετών όταν οι γονείς του έστησαν την δικιά τους επιχείρηση, ένα εστιατόριο και ο Τζιόρτζιο με τα αδέρφια του έπρεπε να μοιραστούν τις δουλειές του σπιτιού.
Τελειώνοντας το σχολείο, φοίτησε στη Scuola Albergiera της Ρώμης και έκανε την πρακτική του στα πολύ γνωστά εστιατόρια της Ιταλίας.
Μαγείρεψε για πολλούς διάσημους Ιταλούς, πολιτικούς αλλά και από το χώρο της σόουμπιζ αλλά και συνεργάστηκε με το ξακουστό εστιατόριο La Pergola.
Παρότι δεν γνώριζε ελληνικά, πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα, να μάθει τη γλώσσα και να μείνει μόνιμα εδώ και να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.
Αυτό έγινε το 2006. Δύο χρόνια αργότερα, ήταν παντρεμένος και είχε και τη δική του κόρη.
Δούλεψε στην Αίγλη Ζαππείου και μετάέπειτα έγινε και τηλεοπτικός σεφ, παρουσιάζοντας τη μαγειρική στην εκπομπή "Καλημέρα" του Σίγμα Κύπρου αλλά και στο "Μες στην καλή χαρά" του Alpha.
Ακόμα, απασχολείται από την αλυσίδα καταστημάτων "Παρουσίαση" ως executive chef για σεμινάρια που οργανώνονται για το προσωπικό και ειδικές εκδηλώσεις για το κοινό.
Από το Νοέμβριο του 2012, τον βλέπουμε στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή "Γλυκές Αλχημείες" με τον Στέλιο Παρλιάρο.
Τώρα τον βλέπουμε στο Ε στην εκπομπή της Κ. Καραβάτου "Στα καλά καθούμενα"
Δημοσίευση σχολίου