Από τις best of συνταγές για κεικ!!!
Καθόλου δύσκολο και πολύ πολύ νόστιμη!!
5 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο (εβαλα μισο βιταμ μισο σποριελαιο)
1,5 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (ίσως και λίγο παραπανω)
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ ή 1 φακελάκι
2 βανίλιες
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κακάο
- Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το κακάο και τα χτυπάμε για 4 λεπτά. Η ζύμη θα είναι σχετικά αραιή και περίπου 7 κούπες.
- Κρατάμε στην άκρη 2, 5 κούπες από το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε το υπόλοιπο 4,5 κούπες λευκό μείγμα μέσα στο μπολ του μίξερ.
- Στο μείγμα που βάλαμε στο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε Έτσι έχουμε ένα μπολ με καφέ μείγμα και ένα με λευκό μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 26
- Παίρνουμε από το λευκό μείγμα ¾ της κούπας και ρίχνουμε στο κέντρο της φόρμας και αυτό θα απλώνει μόνο του (μην επέμβετε εσείς).
- Παίρνουμε μετά μισή κούπα από το μείγμα κακάο και το ρίχνουμε πάνω από το λευκό στο κέντρο πάλι . Περιμένουμε λίγο να απλώσει. Αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι να τελειώσουν και τα 2 μείγματα με ηρεμία και χωρίς βιασύνη. Θα το επαναλάβουμε 5 φορές με τη μισή κούπα κακάο και 6 φορές με τα ¾ της κούπας λευκό μείγμα, ρίχνοντας πάντα κέντρο του ταψιού ή της φόρμας και περιμένοντας λίγο για να απλώσει. Τελειώνουμε με λευκό μείγμα.
- Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά
Δημοσίευση σχολίου