Ο διαγωνισμός, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και σημαντικούς που διεξάγονται στη Γαλλία, έχει έναν πραγματικά διεθνή χαρακτήρα, καθώς σε αυτόν συμμετέχουν περισσότερες από 35 χώρες με τουλάχιστον 5.000 δείγματα να δοκιμάζονται. Σε μία τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση η Σεμέλη έλαβε ένα από τα 11 Χρυσά που απονεμήθηκαν στην Ελλάδα, ένα από τα 10 Αργυρά και ένα από τα 7 Χάλκινα.
Το κρασί Ορεινός Ήλιος Ροζέ (ποικιλία: Αγιωργίτικο) με το ζωηρό κερασοκόκκινο χρώμα, τα αρώματα ώριμων γλυκών φρούτων και της σοκολάτας γάλακτος, αφήνει μια ανεπαίσθητη νότα γλυκύτητας και φρεσκάδας. Ένα κρασί που απολαμβάνεται ξεχωριστά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνοδεύοντας καλοκαιρινά γεύματα BBQ, μπαρμπούνια και ζυμαρικά, καθώς και όλα τα πιάτα λαδερών φαγητών. Σερβίρεται στους 10ο-12ο C.
Η Μαντινεία Νασιάκος (ποικιλία: Μοσχοφίλερο) θεωρείται ως μία από τις πιο αξιόλογες Μαντινείες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, με φίνα και δυνατά αρώματα, χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Μοσχοφίλερου, και φρουτώδη γεύση. Ένα αγαπημένο λευκό κρασί, ιδανικό για να συνοδεύσει ψάρια με έντονες γεύσεις, θαλασσινά και νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας, ενώ μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και ως απεριτίφ, στους 8ο – 10ο C.
Το Chateau Semeli (ποικιλίες: Cabernet Sauvignon και Merlot) με το βαθύ πορφυρό χρώμα του και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ποικιλίας Cabernet Sauvignon με τα ώριμα μαύρα φρούτα, τον κέδρο και το πούρο και το γεμάτο σώμα, είναι ένα κρασί με έντονη και πολύπλοκη επίγευση. Συνοδεύει πλούσια πιάτα κρέατος, κυνήγι και ώριμα κίτρινα τυριά, ξεδιπλώνοντας όλο το χαρακτήρα του και επιδέχεται παλαίωση για 8 έως 15 χρόνια από τον τρύγο. Σερβίρεται στους 16ο-17ο C.
Τα κρασιά Semeli θα τα βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια και κάβες.
olivemagazine
Δημοσίευση σχολίου