Αυτή είναι η μηλόπιτα που έβγαλα από το φούρνο μου πριν λίγο
Πανεύκολη και πολύ νόστιμη με τραγανή ζύμη σαν μπισκότο -κεικ.
Ζύμη
περίπου 900 γρ φαρίνα
1 κουπα βούτυρο μαλακό
1 ποτηρι ζάχαρη
2 αυγά
Γεμιση
4 μήλα μέτρια τριμμενα στο χοντρο τριφτη
μισο ποτηρι ζαχαρη
1 κοφτή κουταλια κανελα
καρυδια τριμμενα
σοκολατα κουβερτουρα τριμμ προαιρετικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζι τα υλικα της ζύμης να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη χωρις να κολλάει
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τη γεμιση
Στρωνουμε σε ταψακι βουτυρωμένο μιση ζυμη ριχνουμε από πανω γεμιση και από πανω την υπολοιπη ζύμη
Ψήνουμε 200 βαθμούς για 40 λεπτα περιπου
(εριξα αχνη όταν κρυωσε)
Καλη επιτυχία και καλο φάγωτη
Βάλια
Πανεύκολη και πολύ νόστιμη με τραγανή ζύμη σαν μπισκότο -κεικ.
Ζύμη
περίπου 900 γρ φαρίνα
1 κουπα βούτυρο μαλακό
1 ποτηρι ζάχαρη
2 αυγά
Γεμιση
4 μήλα μέτρια τριμμενα στο χοντρο τριφτη
μισο ποτηρι ζαχαρη
1 κοφτή κουταλια κανελα
καρυδια τριμμενα
σοκολατα κουβερτουρα τριμμ προαιρετικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζι τα υλικα της ζύμης να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη χωρις να κολλάει
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τη γεμιση
Στρωνουμε σε ταψακι βουτυρωμένο μιση ζυμη ριχνουμε από πανω γεμιση και από πανω την υπολοιπη ζύμη
Ψήνουμε 200 βαθμούς για 40 λεπτα περιπου
(εριξα αχνη όταν κρυωσε)
Καλη επιτυχία και καλο φάγωτη
Βάλια
Δημοσίευση σχολίου