ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Η “Ιέρεια” της Μποσινάκης Οινοποιία θα παρουσιαστεί στο Οινόραμα 2016


πρώτη επίσημη εμφάνιση της νέας φιάλης “Ιέρεια” από την Μποσινάκης Οινοποιία

θα γίνει στο Οινόραμα 2016 που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο

5-7 Μαρτίου 2016.

 

Η “Ιέρεια” είναι ένα ροζέ κρασί από 100% Μοσχοφίλερο,

αποτελεί τη δεύτερη φιάλη της οικογένειας και θα κυκλοφορήσει

σε περιορισμένη παραγωγή (μόλις 4.000 φιάλες).

 

Η οικογένεια επιχειρεί να αναδιατυπώσει ουσιαστικά το μοσχοφίλερο και να

αναδείξει τα μοναδικά γευστικά και αρωματικά στοιχεία

της ποικιλίας αυτής, κάνοντας άμεση σύνδεση με τον

«κάπνια» οίνο της αρχαιότητας.

 

Στην  έκθεση θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και την

νέα εσοδεία 2015 ΠΟΠ Μαντίνεια Μποσινάκη.

 

Γνωρίστε λοιπόν την Μποσινάκης Οινοποιία και τα κρασιά της

στην αίθουσα Μπλε και στο stand με αριθμό 60.

 

---------- Τέλος -----------

 


Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κατερίνα Μποσινάκη

Ηλεκτρονική διεύθυνση: katerina@bosinakis.gr

 


 

 

Λίγα λόγια για την Μποσινάκης Οινοποιία

Η ενασχόληση της οικογένειας με το κρασί ξεκινάει το 1979 όταν ο Φώτης Μποσινάκης και η γυναίκα του Χριστίνα αναλαμβάνουν το δίκτυο διανομής κρασιών των γονιών τους.

Η αγάπη τους για το κρασί και τον τόπο τους ήταν τόσο μεγάλη που εν έτη 1992 αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους οινοποιείο. Μέσα στην καρδιά της Μαντίνειας και σε υψόμετρο 660 μ., στο μικρό χωρίο Στενό, ιδρύεται το οικογενειακό οινοποιείο. Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά τους Σωτήρης, Κατερίνα και αργότερα και ο μικρότερος Κωνσταντίνος. Στα χωριά Στενό, Λιθοβούνια και Αγιωργίτικα Αρκαδίας, εκεί όπου το μικροκλίμα ευνοεί τα σταφύλια περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Μαντίνειας, καλλιεργείται η κύρια ποικιλία του οινοποιείου, το μοσχοφίλερο. Από αμπελώνες με μικρή στρεμματική απόδοση (800 - 1000 κιλά / στρέμμα), που επιλέγονται προσεκτικά από την ίδια την οικογένεια, προέρχεται το κρασί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «Μαντίνεια» Μποσινάκης.

Όταν ο Σωτήρης Μποσινάκης ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση το 2009 ήξερε πολύ καλά ότι θα πρέπει να αφοσιωθεί στην “αναδιατύπωση” της ιδιαίτερης τοπικής ποικιλίας του μοσχοφίλερου. Προσπάθησε να αξιοποιήσει την εμπειρία της οικογένειας του και να ρίξει βάρος στην ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου κρασιού χρησιμοποιώντας μια από τις σημαντικότερες γηγενείς ποικιλίες, δίνοντας βάση στο ιδανικό ταίριασμα ποικιλίας και γεωγραφικής προέλευσης. Αρχίζει λοιπόν να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην καλή πρώτη ύλη και τα μοναδικά της χαρακτηριστικά. Οι πολύωρες εκχυλίσεις που αποφασίζει να ακολουθήσει σαν τρόπο οινοποίησης του εξασφαλίζουν όσα περισσότερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά θα μπορούσε να του δώσει το ίδιο το σταφύλι. Εμπλουτίζεται ο γευστικός και αρωματικός του χαρακτήρας αφήνοντας μια ελαφριά ροζέ χροιά στο κρασί. Οι γκρίζες προς χαλκόχρωμες ανταύγειες που συναντάτε στο ΠΟΠ Μαντίνεια Μποσινάκης είναι πια χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς του.

Από τότε μένει πιστός στην μια ετικέτα της οινοποιίας και προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να αναδείξει την ποικιλία του Μοσχοφίλερου. Πάντα με βαθιά συνείδηση πως προσφέρει κάτι παραπάνω από κρασί. Προσφέρει ουσία, συντροφιά, αγάπη! 

 

Το motto μας:

Οι(ν)ογενειακή υπόθεση!

 

 

Λίγα λόγια για το Οινόραμα

Το Οινόραμα είναι η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στο κρασί και οργανώνεται κάθε δύο χρόνια, στην Αθήνα, από το 1994.

Οι ώρες και ημέρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:

Σάββατο 5 Μαρτίου: 10:00 – 19:00

Κυριακή 6 Μαρτίου: 10:00 – 19:00

Δευτέρα 7 Μαρτίου: 10:00 – 19:00

Κόστος εισιτηρίου 10 ευρώ (ισχύει για όλες τις ημέρες της έκθεσης)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση: www.oenorama.com

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS