500 γρ. αλεύρι, κατά προτίμηση «σκληρό»
50 γρ. κορνφλάουερ
1 κ.σ. μέλι
500 γρ. νερό χλιαρό (όχι καυτό!)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
20 γρ. μαγιά νωπή (αν βάλετε ξερή βάζετε ένα φακελάκι)
λάδι για το τηγάνισμα κατά προτίμηση ηλιελαιο
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό νερό ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κ το κορνφλαουερ και τη μαγιά που διαλύσαμε και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο χλιαρό νερό,ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε το αλάτι,το μέλι,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί σε μια όχι πολυ μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τον χυλό και βαζουμε στη χούφτα μας χυλο την κλεινουμε κ την ποσότητα που βγαίνει με ένα κουτάλι την σπρωχνουμε στο λάδι.Αν δε μπορουμε έτσι χρησιμοποιούμε κουταλια,με το ένα να παίρνουμε χυλό κ με το αλλο να τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους ανακατεύοντάς τους με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι,κανέλα,καρύδια και λίγο σουσάμι ή με μερέντα.
Εγώ τους προτιμώ με μερέντα είναι θεϊκοί.
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου μια ώρα κ βγαινουν περίπου 35 κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
50 γρ. κορνφλάουερ
1 κ.σ. μέλι
500 γρ. νερό χλιαρό (όχι καυτό!)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
20 γρ. μαγιά νωπή (αν βάλετε ξερή βάζετε ένα φακελάκι)
λάδι για το τηγάνισμα κατά προτίμηση ηλιελαιο
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό νερό ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κ το κορνφλαουερ και τη μαγιά που διαλύσαμε και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο χλιαρό νερό,ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε το αλάτι,το μέλι,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί σε μια όχι πολυ μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τον χυλό και βαζουμε στη χούφτα μας χυλο την κλεινουμε κ την ποσότητα που βγαίνει με ένα κουτάλι την σπρωχνουμε στο λάδι.Αν δε μπορουμε έτσι χρησιμοποιούμε κουταλια,με το ένα να παίρνουμε χυλό κ με το αλλο να τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους ανακατεύοντάς τους με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι,κανέλα,καρύδια και λίγο σουσάμι ή με μερέντα.
Εγώ τους προτιμώ με μερέντα είναι θεϊκοί.
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου μια ώρα κ βγαινουν περίπου 35 κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
Δημοσίευση σχολίου