Υλικά:
(για 4 άτομα)
1 κιλό
χοιρινή πλάτη χωρίς
κόκκαλο
4-5
μέτριες πατάτες κομμένες
σε τέταρτα
3 κρεμμύδια
ξερά κομμένα σε
χοντρές ροδέλες
3-4 μέτρια
κολοκύθια ολόκληρα ή
κομμένα κατά μήκος
2 πιπεριές
Φλωρίνης κομμένες σε
χοντρές ροδέλες
5 σκελίδες
σκόρδο σε φετούλες
3
κ.σ. φυτίνη
50
ml ελαιόλαδο
1
κ.γ ζάχαρη
50
ml ξύδι
3 κ.σ.
μουστάρδα
5-6 κόκκους
μπαχάρι
1 κ.γ δεντρολίβανο
,
αλάτι,
πιπέρι κατά προτίμηση.
Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε το κρέας στο ταψί
ολόκληρο όπως είναι, το
αλατίζουμε το αλοίφουμε με τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, τη φυτίνη, και το ξύδι και του κάνουμε
μαλάξεις για 1 λεπτό. Σκεπάζουμε με
σελοφάν. Το αφήνουμε τόσο χρόνο όσο θα μας πάρει
να ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα
υλικά μας στο ταψί, αλατίζουμε
ανακατεύουμε σκεπάζουμε το ταψί
με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους
140 °C για 2 ώρες. Αν έχουμε φούρνο με ατμό βάζουμε
με 10% ατμό και δεν σκεπάζουμε.
Όταν
ψηθεί, βγάζουμε το κρέας και το
κόβουμε σε φέτες της αρέσκειάς μας. Στραγγίζουμε τα υγρά του φαγητού και αν θέλουμε μπορούμε να τα «δέσουμε» λίγο
βράζοντας τα και προσθέτοντας λίγο
κορν φλάουρ.
Σερβίρουμε όπως μας αρέσει (σε πιάτο ή σε πιατέλα) το
κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με
τα υγρά του.
ΚΑΛΗ
ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δημοσίευση σχολίου