Αφράτα μπισκοτάκια
Συστατικά
100 γρ. κακάο
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. ηλιέλαιο
4 αυγά
2 βανίλιες
300 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. καφέ εσπρέσο άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε σ'ένα μπολ με το μίξερ καλά το κακάο, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο μέχρι να διαλυθεί το κακάο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας.
Κλείνουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Τέλος προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφού πλάσουμε τα μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, ρίχνουμε σε ένα ταψί αρκετή ζάχαρη άχνη και πετάμε μέσα τα μπαλάκια.
Ανακινούμε λίγο το ταψί έτσι ώστε να πάει παντού η άχνη πάνω από τα μπαλάκια μας. Απλώνουμε λαδόκολλα σε δυο ταψιά Τοποθετούμε μέσα τα μπαλάκια και ψήνουμε για 10 λεπτά
Καλλιόπη
Συστατικά
100 γρ. κακάο
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. ηλιέλαιο
4 αυγά
2 βανίλιες
300 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. καφέ εσπρέσο άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε σ'ένα μπολ με το μίξερ καλά το κακάο, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο μέχρι να διαλυθεί το κακάο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας.
Κλείνουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Τέλος προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφού πλάσουμε τα μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, ρίχνουμε σε ένα ταψί αρκετή ζάχαρη άχνη και πετάμε μέσα τα μπαλάκια.
Ανακινούμε λίγο το ταψί έτσι ώστε να πάει παντού η άχνη πάνω από τα μπαλάκια μας. Απλώνουμε λαδόκολλα σε δυο ταψιά Τοποθετούμε μέσα τα μπαλάκια και ψήνουμε για 10 λεπτά
Καλλιόπη
Δημοσίευση σχολίου