Στον πεζόδρομο της
Κένεντι στην αρχή της πλατείας Πετρινού, την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη και ώρα 7:00
το απόγευμα, στολίζουμε το δένδρο μας και κερνάμε ΤΣΟΥΚΑΛΟΚΑΥΤΟ που
παρασκευάζουν επί τόπου οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές του τμήματος Αρχιμαγείρων (chef)
του ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. Άκμων που λειτουργεί στην Τρίπολη.
Οι νεότεροι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πώς
έφτιαχναν και φτιάχνουν ακόμα οι Τριπολιτσιώτες και οι κάτοικοι των Ορεινών
περιοχών της Αρκαδίας το Τσουκαλόκαυτο .
Η συνταγή είναι εύκολη: Πρώτα βάζουμε καλή διάθεση.
Μετά τη θερμαίνουμε καλά με κρασί, ζάχαρη και κανελλογαρύφαλλα
Αυτό είναι.
Έτσι όχι μόνο το
έθιμο τηρούμε, αλλά ζεσταινόμαστε κιόλας.
Θα προσφέρουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα που έφτιαξαν
οι αυριανοί αρχιμάγειροι.
ΚΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟ 2017.
Δημοσίευση σχολίου