ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΥΣΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Έγκαιρα ως Αγωνιστική Συσπείρωση είχαμε προειδοποιήσει ότι ο νέος νόμος επιλογής διευθυντών στα σχολεία επικυρώνει επί της ουσίας το νόμο 3848 (Διαμαντοπούλου). Αυτός ο νόμος συμβαδίζει με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο θα κληθεί να εφαρμόσει ο νέος σχολικός Διευθυντής.
Στο νόμο αυτό έχει επανέρθει η «αμαρτωλή» συνέντευξη και για πρώτη φορά τα διευρυμένα ΠΥΣΔΕ –ΠΥΣΠΕ (5+2 επιπλέον κυβερνητικά μέλη). Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις καλέσαμε τον κλάδο να προβληματιστεί και εν τέλει να απέχει από την διαδικασία αξιολόγησης των διευθυντών μέσω πρακτικού στους συλλόγους. Έτσι και αλλιώς η όλη διαδικασία είναι εφαρμογή των διαδικασιών αξιολόγησης που προβλέπονται στο ν. 4369/16 (Βερναδάκη) για την αξιολόγηση στο Δημόσιο στο τμήμα που αφορά την αξιολόγηση προϊσταμένων από υφιστάμενους.
Την πολιτική αυτή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στήριξε η ΝΔ και οι παρατάξεις τους στον κλάδο, τόσο σε επίπεδο ΕΛΜΕ -- ΟΛΜΕ όσο και στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την πρόταση για αποχή από το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης που αφορούσε την αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών από τους συλλόγους των σχολείων καθώς και την πρόταση οι αιρετοί να παραβρίσκονται μεν στις συνεδριάσεις των διευρυμένων ΠΥΣΔΕ αλλά να βάζουν (-), να μην αξιολογούν δηλαδή τους υποψηφίους διευθυντές. Αρνητική στάση που κράτησαν όλες οι άλλες παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας πλην Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Η στάση αυτή ουσιαστικά αποτέλεσε στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής στην προσπάθειά της να επαναφέρει αντιδραστικά και καταδικασμένα μέτρα στον κλάδο από το παράθυρο.
Όλα τα παραπάνω που αφορούν το ρόλο και το χαρακτήρα της αξιολόγησης και τη διαδικασία της συνέντευξης επιβεβαιώνονται και από το γεγονός της ανακοίνωσης του τελικού αξιολογικού πίνακα για την επιλογή Διευθυντών στο νομό Αρκαδίας από το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ που παρατηρούνται σοβαρές διαφοροποιήσεις μεταξύ της συνέντευξης και του πίνακα αντικειμενικών κριτηρίων αλλά και στις μεγάλες διαφορές στη βαθμολόγηση των υποψηφίων μετά τη συνέντευξη που φέρνουν τα πάνω –κάτω στους τελικούς πίνακες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να δυναμώσουν τον αγώνα, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, απέναντι στο νέο Μνημόνιο για την Παιδεία, απέναντι στην χειροτέρευση της ζωής μας. Καλούμε σε συσπείρωση και συνεργασία για να αντιπαλέψουμε τη συνεχιζόμενη επίθεση στα εργασιακά-μισθολογικά μας δικαιώματα.
Δημοσίευση σχολίου