Λοιπον πριν λίγο έφτιαξα κρουασανακια με τυρι φέτα και εφυγαν όλα και τα 3 ταψιά!!
Σας δίνω μια ζυμη κρουασαν πασπαρτού , δηλ να βάλετε ότι γέμιση θέλετε και σαν πιτσάκια κρουασαν και με μερέντα κλπ
Λοιπον θελουμε
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 κύβο νωπη μαγιά ή 2 φακ. ξερή
1/2 κουπα ηλιελαιο ή καλαμποκέλαιο
1 αυγό+ 1 απράδι
1 κουταλια ζάχαρη
1 κουταλακι αλατι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
εξτρα:
1 κροκο για πασάλειμμα
βουτυρο κομματάκια μικρα
Βάζουμε στο μπολ τα υλικα με τη σειρα και ζυμωνουμε... Αλεύρι όσο πάρει να μη κολλαει η ζυμη... όχι να είναι σφικτη
ανοιγουμε σε κυκλο φυλλα με διαμετρο πχ όσο μια φορμα κεικ και κόβουμε τον κυκλο σε τριγωνακια όπως κομματια πίτσας
γεμιζουμε κάθε κρουασαν βαζοντας τη γεμιση στην άκρη κάθε τριγωνου , όχι στην μύτη αλλά στην αντίθετη πλευρά και ρολάρουμε.
Τα βαζουμε στο ταψι τα αλειφουμε με αυγο και το μυστικό το δικό μου είναι αναμεσα τους μικρα κομματάκια βουτυρο
Προθερμαίνουμε λιγο τον φουρνο να μην καιει και τα βαζουμε μεσα με κλειστο φουρνο να φουσκωσουν!!!!!!!!!
Όταν φουσκωσουν τοτε τα ψηνουμε χμμμμ στους 170βαθμους
είναι εγγυημένη συνταγή
Καλή όρεξη
Βάλια
Δημοσίευση σχολίου