Με σενάριο αστυνομική ταινίας μοιάζει η εξιχνίαση της δολοφονίας του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στο έγκλημα στην Κηφισιά, καθώς τους δράστες κατέδωσε το αίμα ενός αγριογούρουνου, επιστημονική ονομασία sus scrofa.
Το άτυχο ζώο βρέθηκε στο δρόμο των δολοφόνων του επιχειρηματία προς την Τρίπολη και εκτελέστηκε με δύο σφαίρες.
Τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα να κάνουν την παρουσία τους όλο και πιο έντονη και να μην φοβούνται τόσο την ανθρώπινη παρουσία.
Τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα να κάνουν την παρουσία τους όλο και πιο έντονη και να μην φοβούνται τόσο την ανθρώπινη παρουσία.
Στην Ελλάδα οι αγριόχοιροι υπάρχουν και ζουν σχεδόν παντού από χιλιάδες χρόνια. Είναι δασόβιοι, ζουν σε πυκνά θαμνώδη δάση και μετακινούνται για αναζήτηση τροφής σε ελώδεις εκτάσεις, σε γεωργικές καλλιέργειες.
Σε πλήρη ανάπτυξη φτάνει τα 110-180 εκ. σε μήκος και τα 170-200 κιλά σε βάρος, αναφέρει η wikipedia. Πολλές φορές όμως ξεπερνά τα 250 κιλά. Έχει πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση και ακοή ενώ η όρασή του είναι περιορισμένη, αντιλαμβάνεται κυρίως την κίνηση και όπως τα περισσότερα θηλαστικά δεν βλέπει τα χρώματα. Το τρίχωμα του αποτελείται από δύο ειδών τρίχες, το κυρίως τρίχωμα είναι τρίχες μακριές, σκληρές και αραιές ενώ το πυκνό υπόστρωμα είναι τρίχες μαλακές και κοντές για να το προφυλάσσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το τρίχωμα αλλάζει δυο φορές το χρόνο, τον Οκτώβριο και τον Μάιο. Ο χρωματισμός του ποικίλλει ανάλογα τις εποχές, τις τοπικές γενιές και τον τόπο διατροφής του, από καφεκόκκινος, γκρι έως μαύρος. Είναι πολύ δυνατό ζώο και όταν τρέχει μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 40 km/h παρασύροντας τα πάντα στο διάβα του.
Το κοντόχοντρο χαρακτηριστικό σχήμα του αγριόχοιρου οφείλεται στο δυσανάλογα μεγάλο σε μέγεθος κεφάλι του. Τα αυτιά του είναι σχετικά μεγάλα, τα οποία κινεί συνεχώς για να συλλάβει και τον πιο ανεπαίσθητο ήχο. Η μύτη έχει μακριά κατάληξη η οποία του επιτρέπει με την βοήθεια των δοντιών του να σκάβει προς αναζήτηση τροφής.
Οι 4 κυνόδοντες εμφανίζονται αμέσως μετά την γέννησή του. Οι κυνόδοντες της πάνω σιαγόνας είναι μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι απ' αυτούς της κάτω και όλοι έχουν διεύθυνση προς τα πάνω. Τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερους κυνόδοντες από τα θηλυκά. Κλείνοντας οι σιαγόνες, η εξωτερική πλευρά των πάνω κυνοδόντων έρχεται σε επαφή με την εσωτερική πλευρά των κάτω.
Οι αγριόχοιροι διαβιούν σε ομάδες οι οποίες αποτελούνται από την μητέρα και τα μικρά των τελευταίων δύο ετών. Συχνά ενώνονται δύο ή περισσότερες ομάδες και σχηματίζουν κοπάδι. Αρχηγός της ομάδας ή του κοπαδιού είναι το γηραιότερο θηλυκό. Τα μικρά του κοπαδιού σχηματίζουν μια ομάδα επιτηρούμενη από τα θηλυκά από μια απόσταση,ενώ σε περίπτωση κινδύνου ειδοποιούνται από τους βρυχηθμούς του θηλυκού που τα επιτηρεί. Τα αρσενικά που είναι μεγαλύτερα των δύο ετών, σχηματίζουν μικρές ομόφυλες ομάδες ενώ τα γηραιότερα ζουν μόνα τους (μονιάδες). Επίσης συχνά γύρω από την ομάδα ειδικότερα την περίοδο αναπαραγωγής βρίσκονται ενήλικα αρσενικά τα οποία την ακολουθούν από μία σχετική απόσταση.
Φωτογραφίες: Intimenews, Eurokinissi
Πηγή: Ποια είναι τα αγριογούρουνα sus scrofa που «κατέδωσαν» τους δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη | iefimerida.gr
Δημοσίευση σχολίου