ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Ενημερώνονται οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να λαμβάνουν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας εν όψει της πιθανής ύπαρξης ιογενούς λοίμωξης από το νέο κορωνοιό (COVID-19) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. Δ1γ/Γ.Π/οικ. 14222/28-02-2020 Εγκύκλιο εντατικοποίησης των μέτρων Υγιεινής σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα: Όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας. Πρέπει να υπάρχει υψηλός βαθμός ατομικής καθαριότητας των εργαζομένων. Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών πρέπει να φροντίζουν: - να πληρούνται οι απαιτήσεις υγιεινής σε όλα τα στάδια παραγωγικής διαδικασίας αποθήκευσης, μεταφοράς και προσφοράς. - να διασφαλίζεται ή υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων που παράγουν ή διαχειρίζονται - να φροντίζουν για τα προγράμματα καθαρισμού – απολύμανσης και απεντόμωσης – μυοκτονίας της επιχείρισης καθώς και την υγιεινή και εκπαίδευση του προσωπικού.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και στο τηλέφωνο Ε.Ο.Δ.Υ. 210-5212054.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση σχολίου