Πασχαλινή γαλατόπιτα από την Τρίπολη Αρκαδίας




1 κιλό γάλα  2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό  1 κούπα τσαγιού ζάχαρη  5 αυγά  2 κουταλιές σούπας βούτυρο



Εκτέλεση Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.   Ρίχνουμε το βούτυρο.   Επειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για να μην σβολιάσει ώσπου να γίνει κρέμα.     Όταν η κρέμα δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κρυώσει λίγο.   Ύστερα χτυπάμε στο μίξερ ή σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.   Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά καλά.     Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα       Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 25-30 λεπτά (αναλόγως το φούρνο)


cookpad

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS