Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας, καθώς ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που την απήγαγε το πρωί της Πέμπτης (11/06).
Η μητέρα της, ο πατέρας και ο αδερφός της, αλλά και οι υπόλοιποι συγγενείς της από την πρώτη στιγμή απηύθυναν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνισή της να επικοινωνήσει με τις Αρχές.
Τελικά, η ανακούφιση ήρθε το πρωί του Σαββάτου, όταν πολίτες εντόπισαν την μικρή να περιπλανάται, με την σχολική της τσάντα, στη μέση του δρόμου. Αμέσως, σήμανε συναγερμός στις Αρχές και η μικρή έκτοτε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όπου παρακολουθείται από γιατρούς και ψυχολόγους.
Αν και η οικογένειά της ανακουφίστηκε που η περιπέτεια της μικρής Μαρκέλλας είχε αίσιο τέλος, ωστόσο, τα ερωτήματα γύρω από την εξαφάνισή της παραμένουν.
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η γυναίκα που αναγνώρισε η Μαρκέλλα ταυτοποιήθηκε και πλέον οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της.
Το πρωί της Δευτέρας (15/06), μιλώντας το Mega, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος εκτίμησε ότι η απαγωγή προέρχεται από το περιβάλλον του παιδιού, τονίζοντας βέβαια ότι αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και από την Ελληνική Αστυνομία.
Παράλληλα, κατήγγειλε αδράνεια στις έρευνες των Αρχών, λέγοντας πως «χρειάστηκε να μιλήσω με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τις διαδικασίες».
Σημείωσε ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση ότι το παιδί υπέστη βία, ενώ διεμήνυσε ότι ο εισαγγελέας θα ενημερωθεί για το βίο του παιδιού, πώς ζούσε με την οικογένειά του αλλά και πως θα ζει στο μέλλον, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί η επιμέλεια του παιδιού από τη φυσική του οικογένεια.
Παράλληλα, η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις, Σία Κακαρούμπα, αναφέρθηκε τόσο στην μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς κόσμου, ο οποίος τηλεφωνούσε στην υπηρεσία της όσο και σε λάθη της υπόθεσης.
Έτσι, υπογράμμισε ότι η οικογένεια έπρεπε να απευθυνθεί αμέσως στις Αρχές και να μην ψάχνει, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι παρά την επίσκεψη της οικογένειας στο Τμήμα για να δηλωθεί η εξαφάνιση της μικρής, οι Αρχές δεν προέβησαν στις κατάλληλες διαδικασίες.
«Οι πρώτες τρεις ώρες στην εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού είναι πολύ κρίσιμες. Πρόκειται για μια εξαφάνιση όπου από την αρχή δεν υπήρχαν ενδείξεις για το που θα μπορεί να βρίσκεται το παιδί» σημείωσε.
msn
Δημοσίευση σχολίου