Έφτιαξα πρώτη φορά σήμερα φραουλάδα . Είναι ένα σπιτικό αναψυκτικό με φράουλες με απίστευτη γεύση.
Παρόλο που το τελικό αποτέλεσμα το σιρόπι δηλαδη είναι τόσο νόστιμο που κλαιγόμουν γιατί δεν έφτιαξα πιο πολύ για παγωτά και τούρτες
Και επειδή βαριομουν λέω δεν βρίσκω μια εύκολη συνταγή:
Υλικά
- 350γρ. φράουλες
- 500γρ. ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό.
Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο. Φροντίστε να ξεαφρίζετε καθως βράζει
Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο. Φροντίστε να ξεαφρίζετε καθως βράζει
Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
Δημοσίευση σχολίου