Καγιανάς (Στραπατσάδα) με παστό χοιρινό Αρκαδίας

 Καγιανάς με παστό χοιρινό Αρκαδίας.


Θα λέγαμε ότι είναι μια από της πιο κλασικές συνταγές που μπορεί άνετα ο καθένας να φτιάξει στους φίλους του Για να πιουν ένα κρασί. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά και την διαδικασία. 
ΥΛΙΚΑ
2 Φρέσκα αυγά
3 Φρέσκιες ντομάτες πομοντορο

1 φρέσκο μικρό κρεμμυδάκι (προαιρετικό)
μισή κουτάλια του γλυκού ζάχαρη
Πιπέρι
200 γραμμάρια  παστό χοιρινό Αρκαδίας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για αρχή κόβουμε το παστό κρέας σε ψιλές φέτες και το ξεπλένουμε από το αλάτι. Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά όπως κάνουμε για την ομελέτα. Στην συνέχεια σε αντικολλητικά τηγάνι  σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο παστό κρέας (θα πρέπει να είναι σε πολύ πολύ λεπτές φέτες)  το αφήνουμε για περίπου 6 λεπτά στην συνέχεια δυναμώνουμε την φωτιά για 5 λεπτά παράλληλα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τέλος ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε άμεσα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS