ΚΑΡΥΔΕΝΙΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 200 ΕΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
YΛΙΚΑ
1300 γρ καρύδι τριμμένο
8 αυγά
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καρύδια, το σιμιγδάλι και το ανθόνερο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε σε δύο μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατεψει καλά το μίγμα. Χτυπάμε δυνατά τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια με απαλές κινήσεις προσεκτικά ενσωματώνουμε τους κρόκους στη μαρέγκα. Έπειτα ρίχνουμε σε μικρές δόσεις το μείγμα με το καρύδι ανακατεύοντας πάλι ελαφρά για να μην βγάλουμε τον αέρα από τη μαρέγκα .
Το μείγμα πρέπει να είναι όχι πολύ σφικτό , ίσα που να δουλεύεται με ένα κουτάλι.
Λαδώνουμε τα χεριά μας και με το πινέλο «περνάμε» με ελαιόλαδο το ταψί .
Με την βοήθεια κουταλιού σχηματίζουμε τους καρυδένιους στα χεριά μας και τους στρώνουμε στο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τους σταυρώνουμε για να πετύχουν…
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10΄ στη μεσαία σχάρα στο φούρνο.
Βγάζοντας το ταψί το ραντίζουμε με ανθόνερο και αφού κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Οι καρυδένιοι είναι ένα γλυκό που αν δεν είναι προς άμεση κατανάλωση είναι καλύτερο να φυλάσσεται αεροστεγώς γιατί ξεραίνεται εύκολα
Το μείγμα πρέπει να είναι όχι πολύ σφικτό , ίσα που να δουλεύεται με ένα κουτάλι.
Λαδώνουμε τα χεριά μας και με το πινέλο «περνάμε» με ελαιόλαδο το ταψί .
Με την βοήθεια κουταλιού σχηματίζουμε τους καρυδένιους στα χεριά μας και τους στρώνουμε στο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τους σταυρώνουμε για να πετύχουν…
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10΄ στη μεσαία σχάρα στο φούρνο.
Βγάζοντας το ταψί το ραντίζουμε με ανθόνερο και αφού κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Οι καρυδένιοι είναι ένα γλυκό που αν δεν είναι προς άμεση κατανάλωση είναι καλύτερο να φυλάσσεται αεροστεγώς γιατί ξεραίνεται εύκολα
emvolos.gr
Δημοσίευση σχολίου