Υλικα
200 γρ ροδοπέταλα
250 γρ νερό
250 γρ ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
Μισό ποτήρι ροδονερο από το σούπερ μάρκετ αν δεν έχουν ένταση άρωμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα τριαντάφυλλα.
Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα ροδοπέταλα από τα κοτσάνια, προσέχοντας να αφήσουμε τις λευκές άκρες επάνω στα κοτσάνια, τα οποία και πετάμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ροδοπέταλα και το νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν λίγο.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα ροδοπέταλα, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα λιώνουμε καλά και κρατάμε τον χυμό που έχουμε στην κατσαρόλα.
Επάνω στην κατσαρόλα με τον χυμό βάζουμε ένα λεπτό σουρωτήρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ.
Με ένα κουτάλι πιέζουμε το μείγμα για να πάρουμε όσο περισσότερη σάρκα από τα λιωμένα ροδοπέταλα.
Τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
Δημοσίευση σχολίου