Τέλος στα σενάρια περι διάσημου ταχυφαγείου δίνει η επιθυμία στη διαθήκη του Μαλλιαρόπουλου, όσον αφορά την οικία του, το κάτω μέρος.
Η οικία του Μαλλιαρόπουλου που διαχειρίζονται απο κοινού Δήμος Τρίπολης και Μητρόπολη δεν μπορεί να ενοικιαστεί για ταχυφαγείο ή οτιδήποτε κατάστημα.
Ο δωρητής το άφησε με τον όρο να γίνει παραδοσιακό καφενείο.
Οπότε δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει , αλλά θα πρέπει κάποιοι να σεβαστούν την επιθυμία ενός μεγάλου ευεργέτη της Τρίπολης και να ενοικιαστεί όταν έρθει η ώρα μόνο για αυτό που ορίζει η διαθήκη.
Ο Ιωάννης Μαλλιαρόπουλος (1847 - 1919) ήταν Έλληνας ιατρός και πολιτικός που δώρισε το Μαλλιαροπούλειο θέατρο στον δήμο Τρίπολης.
Βιογραφικά στοιχεία
Γεννήθηκε το 1843 στα Λαγκάδια και έζησε στην Τρίπολη, όπου εγκαταστάθηκε το 1879. Υπήρξε χειρουργός και υπηρέτησε ως βουλευτής Αρκαδίας με το Κόμμα Φιλελευθέρων στην Β΄ Αναθεωρητική Βουλή (1910-1911) και από το 1915 ως το 1917. Το 1905 δώρισε το θέατρο στον δήμο Τρίπολης, το οποίο ονομάστηκε Μαλλιαροπούλειο και εγκαινιάστηκε το 1910. Επίσης είχε δωρίσει την πολυτελή οικία του για να στεγαστεί νοσοκομείο. Σήμερα εκεί στεγάζεται το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης.
Ήταν παντρεμένος με την Άννα, κόρη του Nικολάου Bασιλείου, ενός εμπόρου της πόλης της Τρίπολης. Απεβίωσε το 1919 άτεκνος.
el.wikipedia.org/
Δημοσίευση σχολίου