Στην «1η συνάντηση αλεξίπτωτου πλαγιάς» στην Έδεσσα αθλητές απο την Τρίπολη





Έδεσσα: Γέμισε με πολύχρωμα… υφάσματα ο ουρανός της – Η «1η συνάντηση αλεξίπτωτου πλαγιάς» στην πόλη


Το αλεξίπτωτο πλαγιάς, ένα… κομμάτι ύφασμα, μπορεί ταξιδεύει τον άνθρωπο στον αέρα και να κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα. Να πετάει για λίγο σαν πουλί. Αυτή η αγάπη ανθρώπων για το άθλημα οδήγησε τα μέλη του αεραθλητικού συλλόγου flypella να διοργανώσουν την 1η συνάντηση αλεξίπτωτων πλαγιάς στην Έδεσσα. Στη συνάντηση συγκεντρώθηκαν μέλη αεραθλητικών συλλόγων από διάφορες περιοχές από Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Τρίπολη, Δράμα και άλλες πόλεις γι’ αυτό και ονομάστηκε «1η συνάντηση αλεξίπτωτου πλαγιάς στην Έδεσσα».

Φιλική συνάντηση

«Ήταν μια πρώτη φιλική συνάντηση στην Έδεσσα γιατί είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που έχεις απογείωση μέσα από την πόλη» λέει στο thesseconomy.gr το μέλος του αεραθλητικού συλλόγου flypella Βαγγέλης Τσαούσκας . «Το εντυπωσιακό είναι ότι η απογείωση έγινε από την άκρη της πόλης. Αφού είδαμε τις θετικές διαθέσεις όσων συμμετείχαν είπαμε ότι θα το ξανακάνουμε στο μέλλον. Υπήρχε ενδιαφέρον από τον κόσμο. Γενικότερα εντυπωσίασε, γιατί ξαφνικά βρέθηκαν πολλά αλεξίπτωτα να πετούν πάνω από την Έδεσσα». Για το αν είναι επικίνδυνο άθλημα ο κ. Τσαούσκας εξήγησε «δεν είναι επικίνδυνο όταν τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας. Πρώτα μαθαίνουμε να πετάμε με τον εκπαιδευτή. Η εκπαίδευση μπορεί να διαρκέσει περίπου έναν μήνα. Αλλά το άθλημα θέλει συνεχή ενημέρωση. Το να μάθεις να απογειώνεσαι και να προσγειώνεσαι είναι το μόνο εύκολο. Μετά πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις θερμές μάζες του αέρα και να μιμηθείς τις κινήσεις που κάνει το πουλί. Ένας έμπειρος αθλητής μπορεί να πετάξει ακόμη και 4-5 ώρες. Ο μεγαλύτερος πιλότος που έχουμε στην Ελλάδα είναι 80 χρονών» προσθέτει.

Εγκεφαλικό σπορ
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς δεν είναι ένα μαγικό χαλί παρά τα… μαγικά του αποτελέσματα. Είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης νόησης και δημιουργίας, που συνέθεσε το παραδοσιακό αλεξίπτωτο με τη χρήση των κανόνων της φυσικής. «Είναι ένα εγκεφαλικό σπορ. Δηλαδή αυτό που χρησιμοποιείς είναι τα χέρια σου με το πηδάλιο και τα πόδια σου. Δεν χρειάζεται φυσική δύναμη. Πρέπει να σκεφτείς πώς να αντιδράσεις για να κάνεις αυτό που θες με επιτυχία», εξηγεί στο thesseconomy.gr ο κ. Στάθης Ούτας επίσης αθλητής του συλλόγου flypella που «πέταξε» στην 1η συνάντηση στην Έδεσσα. Όπως λέει «η αίσθηση που έχω από τις πρώτες πτήσεις που είχα κάνει είναι ότι είχα πάρα πολλές πληροφορίες να έρχονται ταυτόχρονα στο μυαλό μου. Αφού όμως αποκτήσεις εμπειρία, στην πράξη βλέπεις ότι είναι κάτι απλό. Ο χειρισμός του γίνεται με δύο χειριστήρια, με τα πόδια υπάρχει η επιτάχυνση και μετά να προσέξεις τη θέση που πρέπει να βάλεις το σώμα σου. Δεν είναι κάτι πολύπλοκο. Πρέπει να εκτελείς τις σωστές εντολές. Όταν βρίσκεσαι εκεί πάνω και έχεις καταφέρει να φτάσεις σ’ ένα αρκετά μεγάλο υψόμετρο η αίσθηση είναι πολύ όμορφη», αποκαλύπτει ο κ. Ούτας.


thesseconomy.gr/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS