Αρνάκι γιαχνιστό με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και χυλοπίτες
Υλικά
Μερίδες: 6Για το αρνάκι
Για τις χυλοπίτες
Διαδικασία
Αρνάκι
- Για το αρνάκι γιαχνιστό με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και χυλοπίτες σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας σε δύο δόσεις και σε δυνατή φωτιά, για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο, το οποίο σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να απλωθεί όσο καλύτερα γίνεται.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο, όσο χρειάζεται για να καλύψουμε εντελώς το κρέας, και το αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά και να κομματιάζεται εύκολα με το πιρούνι. Αν έχουν μείνει πολλά υγρά στο σκεύος, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, χωρίς καπάκι, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Χυλοπίτες
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Λιώνουμε σε μπρίκι το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να αρχίσει να ροδίζει απαλά. Περιχύνουμε τις ζεστές χυλοπίτες και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το αρνάκι σε πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του. Συμπληρώνουμε με τις ζεστές χυλοπίτες και τις πασπαλίζουμε με άφθονη μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, λίγη από τη σάλτσα του αρνιού.
- Σερβίρουμε αμέσως, το αρνάκι γιαχνιστό με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και χυλοπίτες.
Δημοσίευση σχολίου