Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» με μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα.
Την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 18:00, στο συνεδριακό κέντρο της έκθεσης* θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιχειρήσεις».
Το Εργαστήριο Συστημάτων Λογισμικού και Βάσεων Δεδομένων (SoDa.Lab) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της «Πελοπόννησος EXPO», παρουσιάζει την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και τους τρόπους που μπορεί να επηρεάσει τις επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, ενώ θα παρουσιαστούν παραδείγματα βελτίωσης της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας μέσα από καθημερινή αξιοποίηση συγκεκριμένων εργαλείων AI, καθώς και η σχέση ψηφιακών δεξιοτήτων και κατάρτισης.
Οι ομιλίες είναι ανοικτές και δωρεάν για όλους και τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι προσαρμοσμένα σε απλή και κατανοητή γλώσσα και απευθύνονται σε όλους τους επαγγελματίες και πολίτες.
Πρόγραμμα
Ο τεχνολογικός και ηθικός μετασχηματισμός της εργασίας
Εισηγητής: Καθηγητής Δρ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος, Ειδικός σε θέματα διαχείρισης πληροφορίας. Διάρκεια: 15’-20’
Περίληψη: Η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια αναμένεται να μετασχηματίσει τη διανοητική, κατά κύριο λόγο, εργασία, με τον τρόπο που η βιομηχανική επανάσταση άλλαξε τη χειρωνακτική. Επαγγέλματα με μέτριο βαθμό εξειδίκευσης, που εμπεριέχουν επαναλαμβανόμενες, ανιαρές ή συναισθηματικά φορτισμένες εργασίες, θα εκτελούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ έννοιες όπως η υψηλή εξειδίκευση, η μοναδικότητα στην ταυτότητα των σπουδών και η ενσυναίσθηση θα είναι τα κλειδιά για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Σε αυτή την ομιλία θα τολμήσουμε να προβλέψουμε την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας και θα παρουσιάσουμε τους ηθικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς που προκύπτουν από αυτή την (επί δεκαετίες αναδυόμενη) τεχνολογία.
Τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις: οφέλη και παραδείγματα
Εισηγήτρια: Δρ. Παρασκευή Ραυτοπούλου, Ειδική σε θέματα ανάκτησης και ανάλυσης δεδομένων. Διάρκεια: 15'-20’
Περίληψη: Η τεχνητή νοημοσύνη υιοθετείται πλέον από επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους
και αναδιαμορφώνει τον τρόπο λειτουργίας τους. Από το μάρκετινγκ έως τους ανθρώπινους πόρους, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτοματοποίηση εργασιών, τη βελτίωση της ανάλυσης δεδομένων και τη λήψη εξυπνότερων αποφάσεων πιο γρήγορα. Αντί για την αντικατάσταση των εργαζομένων, που ίσως είναι το πρώτο που σκεφτόμαστε, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της επαναλαμβανόμενης εργασίας, την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μεγιστοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να ωφεληθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, σε αυτήν την ομιλία θα παρουσιάσουμε μερικά πρακτικά παραδείγματα χρήσης της στις επιχειρήσεις.
Τεχνητή νοημοσύνη και γεωργία: εφαρμογές και προοπτικές
Εισηγητής: Καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Ειδικός στα πληροφοριακά συστήματα
Διάρκεια: 15-20'
Περίληψη: Η αγροτική παραγωγή περιλαμβάνει έναν ευρύ κύκλο δραστηριοτήτων, ο οποίος ξεκινά από τον σχεδιασμό των καλλιεργειών, συνεχίζεται με τις διαδικασίες παραγωγής και επεξεργασίας του αγροτικού προϊόντος και καταλήγει στις διαδικασίες διανομής και εμπορικής προώθησης. Σε αυτή την ομιλία θα παρουσιάσουμε μία επισκόπηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη για να υποστηρίξει το σύνολο των φάσεων της αγροτικής παραγωγής.
Δωρεάν Μεταφορά επισκεπτών στην έκθεση από το Επιμελητήριο Αρκαδίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ενημερώνει όσους θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση ότι όλες τις μέρες θα υπάρχει μίνι λεωφορείο από την πλατεία Κολοκοτρώνη και προς τις εγκαταστάσεις της έκθεσης και από τις εγκαταστάσεις της έκθεσης προς την Πλατεία Κολοκοτρώνη, ανά μία ώρα, βάσει ωρών λειτουργίας της έκθεσης.
Καθημερινές το λεωφορείο ξεκινά από την πλατεία Κολοκοτρώνη στις 16:00 και
Σαββατοκύριακα στις 10:00. Σημειώνεται ότι το τελευταίο δρομολόγιο από τις εγκαταστάσεις της έκθεσης είναι 21:15
Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινές: 16:00- 21:00
Σαββατοκύριακο: 10:00- 21:00
Δημοσίευση σχολίου