ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο 8ο νηπιαγωγείο Τρίπολης



Τη Δευτέρα, 27/05/2024, το απόγευμα, οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό σεμινάριο παροχής πρώτων
βοηθειών. Η ενημέρωση έγινε από την Προϊσταμένη – Νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Τρίπολης, κ. Μαρία Σταματοπούλου, την οποία και ευχαριστούμε ολόψυχα, καθώς και την εθελόντρια κ. Ηλιοπούλου.
Πιο συγκεκριμένα, μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε και να μάθουμε με τη μορφή αναπαράστασης πώς αντιμετωπίζουμε περιστατικά:

    τραυματισμού στο σώμα
    ρινορραγίας
    πνιγμονής
    λιποθυμίας

Επίσης, λάβαμε χρήσιμες πληροφορίες για τη δράση του Ερυθρού Σταυρού σε όλο τον κόσμο σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών , την αποθήκευση των φαρμάκων στο σπίτι και στο αυτοκίνητο, τη χρησιμότητα και τη χρήση του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Η παρουσίαση των παραπάνω θεμάτων ήταν εξαιρετική και ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές μας που γέμισαν την αίθουσα της εκδήλωσης και κυρίως ευχαριστούμε ολόθερμα τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και προσωπικά την κα Σταματοπούλου για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την υλοποίηση αυτής της δράσης. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877 και αποτελεί μέρος της «οικογένειας» του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.
Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συνδράμετε στο έργο του Ε.Ε.Σ. μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.redcross.gr

https://blogs.sch.gr/8niptrip/2024/05/27/seminario-parochis-proton-voitheion-apo-ton-elliniko-erythro-stayro/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS