ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Μητσοτάκης: Θα παραμείνει ο μειωμένος ΦΠΑ στον καφέ

Όχι στη μείωση του ΦΠΑ είπε εκ νέου ο πρωθυπουργός, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει ο μειωμένος ΦΠΑ στον καφέ και μετά τις 30 Ιουνίου. Όχι και σε πλαφόν στα ενοίκια, πιθανά “λελογισμένα μέτρα” για το AirBnB.

Το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας και του υψηλού κόστους των ενοικίων συνεχίζει να προσπαθεί να διαχειριστεί δέκα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς όμως να αποκλίνει ουσιαστικά από την γραμμή της σημερινής οικονομικής πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός ειδικότερα, μιλώντας στον Ant1, άφησε πλέον να φανεί πιο ξεκάθαρα ότι θα διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στον καφέ και μετά τις 30 Ιουνίου, αλλά απέρριψε κάθε άλλη μείωση του ΦΠΑ ως αναποτελεσματικό μέτρο με δυσανάλογα μεγάλες δημοσονιομικές συνέπειες.

Άφησε επίσης εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο για “λελογισμένες παρεμβάσεις” όσον αφορά στο AirBnB, αλλά απέρριψε μέτρα ελέγχου ή πλαφόν στα ενοίκια, υποστηρίζοντας ότι η στεγαστική κρίση θα λυθεί όταν υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά από τη ζήτηση.

 

“Δε βγαίνει δημοσιονομικά μείωση του ΦΠΑ”

“Η μείωση ΦΠΑ στοιχίζει πολλά στα δημόσια ταμεία. Οποιος την εισηγείται, είτε αντιπολίτευση, είτε βιομήχανοι είτε σουπερμάρκετ, να κοιτάξουν τα δικά τους περιθώρια κέρδους και να μας υποδείξουν ποιους φόρους να αυξήσουμε ή ποια επιδόματα να μειώσουμε”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε ότι ένα τέτοιο μέτρο “δε βγαίνει δημοσιονομικά”, ενώ επικαλέστηκε πως και όταν μειώθηκε ο ΦΠΑ στον καφέ δεν μειώθηκαν οι τιμές.


,new247

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS