ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων : Η Τρίπολη μέσα στις πέντε κορυφαίες πόλεις σε πράσινους χώρους στην Ελλάδα







Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων γιορτάζεται από το 1999 σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης στις 24 Μαΐου, γιατί αυτή την ημερομηνία του 1909 δημιουργήθηκαν τα πρώτα 9 εθνικά πάρκα στη Σουηδία. Βασικός στόχος της σημερινής ημέρας είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη σημασία της φυσικής ομορφιάς που διατηρείται σε προστατευόμενες περιοχές και τη σημασία της διατήρησης και της αειφόρου διαχείρισης αυτών των τόπων.

Η Τρίπολη σύμφωνα με την καινοτόμο εφαρμογή WWF GreenSpaces, είναι μέσα στις πέντε κορυφαίες πόλεις σε πράσινους χώρους στην Ελλάδα. Επίσης, το πάρκο της πλατείας Άρεως, στην οδό Παπαρρηγοπούλου, είναι 17ο στην Ελλάδα και έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στη χώρα.
Μια βόλτα στο πάρκο σε κάνει να αισθάνεσαι ότι η φύση δεν είναι και τόσο μακριά όσο φαντάζεσαι. Σου προσφέρουν υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς είναι ιδανικά για τρέξιμο, περπάτημα ακόμα και για μια απλή βόλτα, σε βοηθούν να επανασυνδεθείς με τη φύση και σε αναζωογονούν. Όσο για τις ζεστές ημέρες που πλησιάζουν, τα πάρκα προσφέρουν ιδανικά καταφύγια δροσιάς. Από τη μεριά μας όμως, οφείλουμε να τα σεβόμαστε, διατηρώντας τα καθαρά και να αγωνιζόμαστε για τη διατήρησή τους, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα

κεμενο Γεωργια Παναγοπουλου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS