ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Κύπριοι επισκέπτες στην Αρκαδική Ριβιέρα (φωτό)



ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Η Ανατολική Αρκαδία αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες που θέλουν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης-ξεκούρασης και ταυτόχρονα να γευτούν τα υπέροχα τοπικά εδέσματα και γλυκά με βάση τα πιο αγνά υλικά της εγχώριας γης.
Φέτος οι Κύπριοι επισκέπτες και το Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρουβίωσαν το Ελληνικό Πάσχα με ιδιαίτερη ευλάβεια και βαθιά συγκίνηση.
Τους φίλους μας από την Κύπρο, με αφετηρία το Παράλιο Άστρος, ξεναγήσαμε σε διάφορα μέρη της Κυνουρίας μας (Μουστό, Κορακοβούνι, Μονή Μαλεβής, Αγ, Πέτρο, Καστάνιτσα, Τυρό, Λεωνίδιο, Μονή Έλωνας και Κοσμά). και εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τα μέρη που επισκέφτηκαν τόσο από τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα όσο και από την Αρκαδική Ριβιέρα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την συμμετοχή τους την Μεγάλη Παρασκευή στην περιφορά του Επιταφίου στους πλακόστρωτους δρόμους του παραθαλάσσιου Τυρού και έζησαν την κατανυκτική βραδιά της Ανάστασης στο υπέροχο Λεωνίδιο όπου εδώ και έναν αιώνα αναβιώνει κάθε χρόνο το φαντασμαγορικό έθιμο των αερόστατων.
Η επίσκεψη του γκρουπ αποτελεί το επιστέγασμα των συνεχών προσπαθειών του συλλόγου μας «’Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας» καθώς και της παρουσίας μας σε διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι ήρθαμε σε επαφή με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου και εξέχουσα προσωπικότητα της Κυπριακής κοινωνίας Ξενή Ξενόπουλο που δραστηριοποιείται έντονα στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της Κύπρου.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτυπώθηκε έντονα στην μνήμη τους τα έθιμα και οι παραδόσεις της περιοχής μας καθώς και η υποδειγματική φιλοξενία.
Με αισθήματα απεριόριστης εκτίμησης και αληθινής αγάπης τους αποχαιρετούμε και ευχόμαστε την σύντομη επάνοδό τους!!


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS