ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος με εκδηλώσεις στην Αρκαδία

  • Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον υγρότοπο Μουστού: Εθελοντικός καθαρισμός και περιβαλλοντικές δραστηριότητες

Υγρότοπος Μουστού- Πόρτες Μελιγούς

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ώρες: 09:00 - 14:00

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σας προσκαλεί σε περιβαλλοντική δράση εθελοντικού καθαρισμού ακτής στη θέση Πόρτες Μελιγούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της δράσης, να ενημερωθούν για το σημαντικό περιβάλλον της προστατευόμενης περιοχής του υγροτόπου Μουστού, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί μας φίλοι, με οδηγό τη φαντασία τους, μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μεταξύ των άλλων θα κληθούν να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους για το περιβάλλον πάνω σε υφασμάτινες οικολογικές τσάντες! Τέλος, μικροί και μεγάλοι, θα ανταμειφθούν με χυμούς και υγιεινά σνακ.

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου στο τηλέφωνο: 27550 22021.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Επικοινωνία: Γραφείο Άστρους Κυνουρίας, τηλ.:2755022021, e-mail: mdpp.southernpeloponnese@necca.gov



Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τους μαθητές
Υγρότοπος Μουστού

4, 5 και 6 Ιουνίου 2024, ώρες: 9:00 – 14:00

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 4,5 και 6 Ιουνίου με τους μαθητές των σχολείων της ευρύτερης περιοχής του υγροτόπου Μουστού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συμμετέχουν σε δράσεις καθαρισμού των ακτών, σε ξεναγήσεις και άλλες περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης, τα παιδιά θα ενημερωθούν για την προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου, η οποία φιλοξενεί σημαντική χλωρίδα και πανίδα. 

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις με τις σχολικές μονάδες είναι οι εξής: 

- Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, ώρα 9:00 – 13:00, ενημέρωση με δράση συμβολικού καθαρισμού ακτής και περιβαλλοντικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας στην θέση του μύλου Αγ. Ανδρέα.

- Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 ώρα 9:00 – 13:00, ενημέρωση με δράση συμβολικού καθαρισμού ακτής και περιβαλλοντικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας Αργολίδος στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστού. 

- Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 ώρα 10:00 – 14:00, ξενάγηση και περιβαλλοντικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας Αρκαδίας στο Κ.Π.Ε. Άστρους και στον υγρότοπο Μουστού.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Επικοινωνία: Γραφείο Άστρους Κυνουρίας, τηλ.:2755022021, e-mail: mdpp.southernpeloponnese@necca.gov.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS