ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Εξαφανίζουν τα σκυλιά από το δημοτικό κυνοκομειο Τρίπολης λέει το Save a Greek Stray

Αναρτήσεις save a Greek Stray 


Αν κάτι καταφέραμε στην Τρίπολη το διάστημα που παραμείναμε εκεί είναι να μας εμπιστεύονται οι πολίτες, γιατί τους σεβαστήκαμε και τους βοηθήσαμε να στειρώσουν τα ζώα που φρόντιζαν και για τα οποία παρακαλούσαν χρόνια. Τα αυτονόητα δηλαδή. Ένας από αυτούς μας ενημέρωσε πως είδε το αυτοκίνητο του Δήμου να ξεφορτώνει σκυλιά σε ιδιόκτητο χώρο που χρησιμοποιείται από την οικογένεια της κτηνιάτρου του κυνοκομείου Τρίπολης. Φθάνοντας εκεί, διαπιστώσαμε πως επρόκειτο για τα ίδια αποστεωμένα ζώα που φωτογραφίσαμε το Σάββατο 18/5 στο κυνοκομείο, και μάλιστα ένα εξ αυτών είναι σκυλί που ζητήσαμε και αρνήθηκαν να μας παραδόσουν, γιατί προτιμούσαν να παρακολουθείται η υγεία του εντός του κυνοκομείου. Η αντιστοιχία και διασταύρωση των μικροτσίπ επιβεβαίωσαν τις υποψίες μας. Ο Δήμος Τρίπολης έχει ξεκινήσει την ίδια γνώριμη τακτική εξαφάνισης ζώων που τους εκθέτουν εν όψει ελέγχων, τον αποκλεισμό εθελοντών που αναγνωρίζουν τα ζώα και θα τα αναζητήσουν αν λείπουν, ψευδοαναδοχές από μέλη της οικογένειας των εμπλεκομένων με το καταφύγιο και συνέχιση της ίδιας πολιτικής εξαπάτησης και κοροϊδίας με μοναδικά θύματα και πάλι τα ζώα. ΕΑΝ κάποια επίσημη αρχή αποφασίσει επιτέλους να ελέγξει το καταφύγιο και τις διαδικασίες του, μπορεί να ξεκινήσει αναζητώντας τα ζώα στα οικόπεδα της ιδιοκτησίας των υπαλλήλων και των συγγενών αυτών.




Στο δημοτικό κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης υπάρχει ένα χαρτί το οποίο απευθύνεται στους εθελοντές και το οποίο αναφέρει τους "κανόνες" σύμφωνα με τους οποίους θα πρέπει αυτοί να συμμορφώνονται. Οι δύο τελευταίοι κανόνες απαγορεύουν την "κακόβουλη φωτογράφιση" και ενημερώνουν πως "κακόβουλοι εθελοντές" θα απομακρύνονται και δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στο κυνοκομείο. Αν ο Δήμος και οι υπεύθυνοι του κυνοκομείου θεωρούν "κακόβουλη" την φωτογράφιση σκελετωμένων ζώων και την επισήμανση πρακτικών που δεν συνάδουν με την ευζωία αυτών (ελλιπή σίτιση, έλλειψη αγωγής για νοσήματα, συνεχής παραμονή των ζώων στα κλουβιά χωρίς προαυλισμούς, βρώμικα νερά, και πέταμα τροφής πάνω σε κόπρανα) να υπενθυμίσουμε τα εξής: το κράτος και οι κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη, το έργο που είναι υποχρεωμένοι να παράγουν γίνεται με χρήματα του πολίτη, και είναι υπόλογοι ΣΤΟΝ ΠΟΛΊΤΗ, όχι το αντίθετο. Τα δημοτικά κυνοκομεία δεν είναι μια ιδιωτική επιχείρηση με πελατολόγιο και κανονισμούς εσωτερικούς, είναι δημόσιοι χώροι που χτίστηκαν με χρήματα των πολιτών της χώρας, οι εργαζόμενοι υπάλληλοι και οι ανάδοχοι πληρώνονται με χρήματα των πολιτών της χώρας, και οι εθελοντές δεν είναι στην υπηρεσία των κυνοκομείων, αλλά το ακριβώς αντίθετο.



Εμείς τον είπαμε Κόζμο. Όνομα δεν είχε πριν, ήταν απλά "το ασπρόμαυρο γκριφόν". Αλλά και έτσι χωρίς όνομα, ήταν χαρούμενος και ήταν και χορτασμένος. Είναι ένα από τα μαλλιαρά σκυλιά που ο Δήμος Τρίπολης δέχτηκε να μας παραδώσει, και λοιπόν όπως βλέπετε το μαλλιαρό σκυλί όταν βρέχεται, δείχνει το κανονικό του βάρος. Και κάνοντας τον Κόζμο μπάνιο είδαμε όλα του τα πλευρά, ένα ένα. Στο βίντεο είναι ο Κόζμο στο κυνοκομείο Τρίπολης τέλη Ιανουάριου, στα κανονικά του κιλά, στην πρώτη φωτογραφία είναι όταν τον είδαμε πάλι στις 18 Μαΐου κατά την επίσκεψή μας στο κυνοκομείο, όπου βάλαμε το χέρι μας στην μέση του και καταλάβαμε την αδυναμία, και οι δύο τελευταίες φωτογραφίες είναι στις 22 Μαΐου, αφού πλέον είχε έρθει σε εμάς. Το σκυλί είναι υγιέστατο και δεν νοσεί από τίποτα απολύτως. Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τον ταΐσουμε, να τον βοηθήσουμε να επανέλθει στο φυσιολογικό του βάρος, και θα είναι έτοιμος για το παντοτινό του σπίτι πολύ σύντομα.

...
Την Σαντιγί την γνωρίζουμε μήνες, όπως και την συντριπτική πλειοψηφία των ενήλικων σκύλων του δημοτικού κυνοκομείου Τρίπολης. Είναι μια πανέμορφη τσοπάνα με καταπληκτικό βλέμμα και τρόπους ευγενείς. Τέλη Δεκέμβρη του 23, αφού ήδη ταΐζαμε εμείς στο κυνοκομείο επί δύο μήνες σερί, η Σαντιγί είχε παχύνει, είχε ομορφύνει, και ήταν ένα από τα σκυλιά που είχαμε προσπαθήσει να τα φωτογραφίσουμε χριστουγεννιάτικα. Γυρνώντας στο κυνοκομείο στις 18/5 του 24 την βρήκαμε και πάλι εκεί, πάρα πολύ αδυνατισμένη. Από ένα κανονικό μεγαλόσωμο σκυλί, είχε απομείνει μισή. Κάτω από τα μαλλιά της η αδυναμία δεν φαινόταν, και ήταν ένα από τα σκυλιά που ο Δήμος δέχτηκε να μας παραχωρήσει. Ήρθε μαζί μας στην Αθήνα στις 22/5, έκανε εξετάσεις, είναι υγιέστατη και ο λόγος που μετριούνται τα κόκαλά της ένα ένα είναι η έλλειψη τροφής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς είναι να την ταΐσουμε σωστά και καλά, ώστε να πάρει ξανά τα δέκα κιλά που έχασε από την ασιτία, και θα είναι πολύ σύντομα έτοιμη για ένα παντοτινό σπίτι.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS