ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Κινητοποιήσεις από τα καταλύματα ανατολικής Αρκαδίας κατά των ιχυοκαλλιεργειων



ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Την Κυριακή 16/06/2024 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας στο Άστρος ,στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Β. Κυνουρίας όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους τα αξιότιμα μέλη του Συλλόγου μας αλλά και ο Εκπρόσωπος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου ο κος Κωνσταντίνος Μαρινάκος , και ο Πρόεδρος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Σαμπράκος.
Παρουσιάστηκαν οι Δράσεις της Ένωσης και ο Οικονομικός Απολογισμός του Συλλόγου για το έτος 2023 .Επίσης ανακοινώθηκε ο Μελλοντικός Σχεδιασμός Δράσεων και ο Προϋπολογισμός για το έτος 2024-25.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και θέματα προάσπισης και διαφύλαξης του περιβάλλοντος, όπως η χρήση του νερού και η πολυτιμότητά του αλλά και η διασφάλιση της καθαρότητας των θαλασσών μας και των ακτών μας. Στόχος της Ένωσης να προβάλλει τον Τουριστικό Προορισμό Ανατολικής Αρκαδίας αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τις ομορφιές και τις δράσεις της Περιοχής μας, για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.
Κατά τη διεξαγωγή της Γεν Συνέλευσης έγινε Ενημέρωση για τις επιπτώσεις της ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στην περιοχή μας από την προσκεκλημένη μας κ. Φαίη Ορφανίδου του οργανισμού «Καθετή» και την κα Δάφνη Μάντζιου από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Προστασίας Αργοσαρωνικού.
Μετά το πέρας της παρουσίασης σημειώθηκε πως " η αύξηση του αριθμού μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών, θα είναι απειλητική - καταστροφική για τον Τουριστικό Προορισμό της Αρκαδίας".
Αποφασίσαμε την από κοινού δράση για την καλύτερη δυνατή επίλυση του ζητήματος, για την αποτροπή της επέκτασης των Παράκτιων Μονάδων Ιχθυοκαλλιεργειών .Τέλος αποφασίσαμε την διεξαγωγή Διαδικτυακής Ημερίδας Ενημέρωσης με τη συμμετοχή όλων των Μελών και Αρμόδιων Φορέων.
Να σημειωθεί ότι ο σύλλογός μας ευαισθητοποιημένος σε τέτοια ζητήματα, προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να ενώσει τις δυνάμεις του με οργανώσεις και φορείς που προσπαθούν να αποτρέψουν την καταστροφή του περιβάλλοντος. Προς την κατεύθυνση αυτή λαμβάνουμε μέρος σε συνέδρια και προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς (βουλευτές, υπουργούς, Τοπική Αυτοδιοίκηση), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να σωθούν οι ακτές από τη λαίλαπα των μεγάλων συμφερόντων.

Ένωση τουριστικών Καταλυμάτων ανατολικής Αρκαδίας 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS