Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
400 ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρουχο γαλα
150 ml γάλα εβαπορε
5 κ.σ γεμάτες κακάο αγλυκο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι- Μπερ
Εκτελεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή του γιαουρτιού.( Να μην είναι πολύ πηχτό)
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο κι έπειτα και το γάλα.
Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το κακάο και το κονιακ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να διαλυθεί το κακάο.
Κλείνουμε την κουζινομηχανη .
Σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα μου καί τα ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα μου με μια σπατουλιτσα.
Βάζουμε μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και απλώνουμε το παγωτό.
Βάζουμε κατάψυξη όλη νύχτα .
Ξεφορμαρουμε το παγωτό σε πιατελιτσα σερβιρίσματος.
Προαιρετικά……..για το στόλισμα
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 50 γρ σοκολάτα υγείας με 3 κ.σ γάλα και 1 κ.σ λάδι ελαφρύ.
Γαρνίρουμε το γλυκό μου με τη σοκολάτα και καβουρδισμενο αμύγδαλο φιλέ.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
https://www.xrysessyntages.gr
Δημοσίευση σχολίου