ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ζώων διαπίστωσε ότι τα ζώα στο Καταφύγιο Τρίπολης είναι υποσιτισμένα


Όπως αναφέρει στο fb η 

Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς :


Στις 31 Μαΐου η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιά, κα. Δημοπούλου Μάρσα, επισκέφθηκε το Δημοτικό Καταφύγιο Τρίπολης μαζί με κτηνίατρο, σε συνέχεια καταγγελιών που ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας. Διαπιστώθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός ζώων, αναλογικά με τη δυναμικότητα του καταφυγίου, δεν ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση. Τα ζώα δεν έχουν θέματα υγείας ή συμπεριφορικά που να δικαιολογούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Έγινε εκτίμηση των ζώων σε όλα τα κλουβιά.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κλινική τους κατάσταση. Δεν δικαιολογείται κανένα Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων να μη σέβεται και να μην τηρεί τις συνθήκες ευζωίας των ζώων που φιλοξενεί. Τα καταφύγια οφείλουν να είναι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας με σεβασμό προς τα ζώα που φιλοξενούν και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 4830/2021.
Στη συνάντηση που ακολούθησε δόθηκαν επιπλέον οδηγίες για τη φροντίδα και τη σίτιση των ζώων. 'Εγινε σύσταση για τη μη επανένταξη αυτών που δεν ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση, μέχρι να βελτιωθεί η κλινική τους εικόνα και να επισκεφθεί η Ειδική Γραμματεία εκ νέου το καταφύγιο. Επίσης ζητήθηκε η φωτογράφιση των ζώων κατά την είσοδο τους στο καταφύγιο και κατά τη ζύγιση τους, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται και κατά την επαναφορά των ζώων στο οικείο περιβάλλον. Τέλος, ενημερώσαμε ότι θα αποσταλεί σε όλους τους δήμους εγκύκλιος με οδηγίες για τη διαχείριση των ζώων μέσα στα καταφύγια με γνώμονα πάντα την ευζωία τους.
Υπουργείο Εσωτερικών












Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS