ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Βραβεύτηκε ο Αρκάς Νίκος Φλώρος στην Κυπριακή πρεσβεία με την «Κλείδα του Πολιτισμού»


Σε μια λαμπρή εκδήλωση στην κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα εγινε βράβευση του Αρκά διεθνή γλύπτη Νίκο Φλωρο με την «Κλείδα του Πολιτισμού» στο πλαίσιο του 7 πολιτιστικού πανοράματος το οποίο έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.
Επισης βραβεύτηκαν ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, η Πρέσβειρα κυρια Κατερίνα Παναγόπουλου, ο γλύπτης κυριος Κ.Βαρώτσος, η πρόεδρος του ιδρύματος Μαρία Κάλλας Λιάνα Σκουρλή, ο πρώην Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Kosta Gouliamos, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Pantelis Voutouris, ο δημοσιογράφος, Θόδωρος Στέφος, και άλλες σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο του πολιτισμού για τη διατήρηση, την προστασία και τον εμπλουτισμό όλων εκείνων των στοιχείων, που καθιστούν τον ελληνισμό ένα ενιαίο όλων: ΄΄γλώσσα, ποίηση, μουσική, εικαστικές και πλαστικές τέχνες, επιστήμη, ήθη και έθιμα΄΄.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση του καλλιτέχνη στην παραλαβή του βραβείου του φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά της Νεστάνης (πουκαμίσα),
.Σχετικά με αυτό δήλωσε :Θέλω να τιμήσω την αρκαδική γη όπου γεννήθηκα, την γη από όπου κατάγεστε και εσεις, για αυτο φόρεσα την φορεσιά αυτή ,που προέρχετε από ενα όμορφο χωριό της αρκαδικής γης με τον επιβλητικό βράχο του Γουλά! Βράχο στον οποίο άναψαν φωτιά τα αρχαία χρόνια για να σταλθεί το μήνυμα στην Σπάρτη πως η Τροία νικήθηκε.
 Επίσης τιμώ και τους ήρωες της Ελληνικής επανάστασης που από αυτόν το τόπο ξεκίνησε η απελευθέρωση της Ελλάδας, κάτι που εύχομαι να συμβεί και στην Κύπρο!
Οσο για τους δεσμούς Αρκαδίας και Κύπρου είναι άρρηκτοι.  
.Πέρα από την γλωσσική συγγένεια μην ξεχνάμε πως ο Αγαπήνορας ο βασιλιάς της Τεγέας ίδρυσε την Πάφο μετά τον Τρωικό πόλεμο.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη μεγάλη συνεισφορά της τέχνης και του πολιτισμού ανάμεσα στους λαούς!


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS