ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Δημιουργία ομάδας προφορικής ιστορίας Τσακωνιάς



𝐌𝐄𝐋𝐈𝐓𝐙𝐀𝐙𝐙 𝟐𝟎𝟐𝟒 𝜨𝜪𝜮𝜯𝜪𝜮

𝝙𝝜𝝡𝝞𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝤.𝝥.𝝞. 𝝩𝝨𝝖𝝟𝝮𝝢𝝞𝝖𝝨

Με αφορμή τον Νόστο και την αναζήτηση στοιχείων για τους Τσάκωνες μετανάστες, την ιστορία και τα επιτεύγματά τους, ξεκινήσαμε την δημιουργία της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας - ΟΠΙ Τσακωνιάς.

Ήδη πραγματοποιήσαμε το πρώτο εισαγωγικό σεμινάριο (zoom) την περασμένη Κυριακή.
Eκπαιδευτής: Βασίλης Δαλκαβούκης, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συντονιστής ΠΜΣ "Δημόσια ιστορία" του ΕΑΠ.
Υποστήριξη: Χάρης Αθανασιάδης, καθηγητής Δημόσιας ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Διευθυντής του ΠΜΣ "Δημόσια ιστορία" του ΕΑΠ.
Πρώτα μέλη της ΟΠΙ: Μαρία Καττή, Αγγελική Καττή, Θώμη Γούσγουλα, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος (άτομα με σχετική εμπειρία).

Η ΟΠΙ ξεκινά την λήψη συνεντεύξεων με Τσάκωνες της διασποράς και την έρευνα αρχείων και τεκμηρίων, τα οποία θα παρουσιαστούν στο φετινό φεστιβάλ, με την υποστήριξη του Αρχείου Τσακωνιάς. Στόχος η συστηματική στη συνέχεια λειτουργία της ΟΠΙ και η παρουσίαση νέου υλικού περί της τσακώνικης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά το φεστιβάλ (Πέμπτη 4 Ιουλίου) θα πραγματοποιηθεί αναλυτικό σεμινάριο (Βιβλιοθήκη) και σχετική εκδήλωση (Φάμπρικα Πολιτισμού).

Όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ΟΠΙ και να παρακολουθήσει το αναλυτικό σεμινάριο μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον στο e-mail melitzazz.festival@gmail.com με σύντομο βιογραφικό. 

#melitzazz #melitzazzfestival #melitzazz2024 #nostos

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS