ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Κορινθία: Ταλαιπωρία των κατοίκων λόγω της γέφυρας που κατεδαφίστηκε στην Εθνική οδό

Για μία απόσταση πέντε λεπτών μέχρι Κόρινθο οι κάτοικοι σε Καλαμάκι και γύρω περιοχές χρειάζεται να διανύσουν 25 επιπλέον χιλιόμετρα κάνοντας μεγάλη παράκαμψη



Κορινθία: Ταλαιπωρία των κατοίκων από τη γέφυρα που κατεδαφίστηκε 
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η κατεδάφιση της γέφυρας στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου μετά την φωτιά που προκλήθηκε από το βυτιοφόρο την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε μέσα σε τρία 24ωρα, όμως οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ισθμού συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, κάτω από την γέφυρα της παλαιάς εθνικής οδού, στο ύψος του 75ου χλμ της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, ένα βυτιοφόρο όχημα ανετράπη και ανεφλέγη. Από τη φωτιά που ακολούθησε, η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε απαραίτητο να κατεδαφιστεί.

Κάτοικοι που κατοικούν σε περιοχές όπως στον οικισμό Καλαμάκι Κορινθίας, απέναντι από τα Ίσθμια, προκειμένου να προσεγγίσουν την Κόρινθο, που είναι το διοικητικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής, χρειάζεται πλέον να διανύσουν επιπλέον πολλά χιλιόμετρα. Χρησιμοποιώντας τη γέφυρα, που αποτελούσε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού, χρειάζονταν περίπου πέντε λεπτά ώσπου να φτάσουν στην Κόρινθο, στον Ισθμό. Τώρα, είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν προς τους Αγίους Θεοδώρους, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στη νέα εθνική οδό και να αναστρέψουν κινούμενοι μέσω της Εθνικής οδού για να φτάσουν στην Κόρινθο. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στην επιστροφή, με αποτέλεσμα κάθε φορά να χρειάζεται να διανύσουν 25-30 χιλιόμετρα επιπλέον μόνο για την μετάβαση και άλλα τόσα χιλιόμετρα για την επιστροφή.

Μέχρι στιγμής επίσης, οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές αναγκάζονται να πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων, αν και υπάρχει η διαβεβαίωση πως αυτό θα αλλάξει άμεσα, καθώς θα διανεμηθούν βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας. 

Καθώς το ενδεχόμενο κατασκευής νέας γέφυρας - αν και δρομολογείται, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών - αναμένεται να είναι εξαιρετικά χρονοβόρο, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία. 

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρμόδιοι είναι να προχωρήσουν οι αρχές σε διάνοιξη εισόδου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να εισέρχονται στο ανοδικό ρεύμα της Ολυμπίας Οδού και να μην υποχρεούνται να φτάνουν ως τους Αγίους Θεοδώρους για να ξαναπάρουν το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Κόρινθο. Σε αυτή την περίπτωση, η απόσταση θα είναι σαφώς μικρότερη, όμως η συγκεκριμένη λύση φαίνεται να συναντά ενστάσεις εκ μέρους αρμοδίων για λόγους ασφαλείας.

Εκτός λειτουργίας οι βυθιζόμενες γέφυρες στα Ίσθμια

Στην περιοχή επίσης, στον Ισθμό, λειτουργούσαν έως πρόσφατα δύο βυθιζόμενες γέφυρες. Οι γέφυρες αυτές μπορούν να βυθίζονται ώστε να διέρχονται τα πλοία από τον Ισθμό της Κορίνθου και να ανυψώνονται ώστε να διευκολύνεται και η διέλευση των οχημάτων. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, βρίσκονται και οι δύο εκτός λειτουργίας: Η πρώτη έχει μάλλον τεθεί οριστικά εκτός λειτουργίας και είναι βυθισμένη μόνιμα, ενώ η δεύτερη αφαιρέθηκε και παρελήφθη από ειδική φορτηγίδα για επισκευή, χωρίς να έχει ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης.  


Lifo.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS