ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

O Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρα Γρηγορίου Μητροπολίτου Δέρκων

 



Ως Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» δώσαμε το "παρών" στον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρα Γρηγορίου Μητροπολίτου Δέρκων, του εκ Ζουμπάτας, στον παλαιό Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέου Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, κ. κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης, κ. Χρυσάνθου.
👉 Ο Άγιος Γρηγόριος κατατάχθηκε ως Άγιος στις 15 Ιουλίου 2021 με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ως ημέρα εορτασμού της μνήμης του, ορίσθηκε η 3η Ιουνίου κάθε έτους, η οποία αποτελεί την ημερομηνία του μαρτυρικού του τέλους (3 Ιουνίου 1821).
👏 Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ι.Μ. Πατρών και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. κ. Χρυσόστομο για τις συνεχείς ενέργειές του και το λαμπρό έργο του για την ανάδειξη των τοπικών Αγίων της Αχαΐας που έδωσαν το αίμα τους «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία» στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας, καθώς ο Άγιος Γρηγόριος έλκει την καταγωγή του από τη Ζουμπάτα, όπως και στον τοπικό Σύλλογο Μοίρας «Η Θάνα» και τον δραστήριο πρόεδρό του Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο για τη σημερινή εκδήλωση τιμής και μνήμης!
🙏 Ο Άγιος Γρηγόριος Μητροπολίτης Δέρκων, ο εκ Ζουμπάτας, να πρεσβεύει υπέρ ημών και να χαρίζει υγεία και ευλογία σε όλους!






Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS