ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Έκθεση βιβλίου στο Ψάρι Αρκαδίας



Η Έκθεση βιβλίων της Αδελφότητας & οι βιβλιοθήκες του σχολείου

 

Μία από τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Αδελφότητα Ψαραίων για τον Αύγουστο, είναι και η Έκθεση βιβλίων Ψαραίων συγγραφέων, ανδρών και γυναικών. Η Έκθεση θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο όπου και θα εκτεθούν στο κοινό όλα τα έργα των Ψαραίων συγγραφέων.

Μετά το πέρας της Έκθεσης, αυτά τα βιβλία θα φιλοξενηθούν σε βιβλιοθήκη του σχολείου, που όλα της τα έξοδα ανέλαβε ο Δημήτρης Μαυραειδόπουλος. Η βιβλιοθήκη αυτή θα εμπλουτισθεί και με πολλά ακόμα βιβλία, δωρεά του ιδίου.

Από την περσινή χρονιά, στο χώρο του σχολείου, ένας άλλος Δημήτρης, ο Σταματόπουλος, ιδίοις εξόδοις κι αυτός, πήγε μία βιβλιοθήκη και την εμπλούτισε με βιβλία.

Κατ’ επέκταση, εντός του δημοτικού σχολείου Ψαρίου, από φέτος το καλοκαίρι, δύο πλούσιες βιβλιοθήκες θα είναι ανοιχτές για το αναγνωστικό κοινό. Οι πρωτοβουλίες και των δύο συμπατριωτών μας, είναι αξιέπαινες από κάθε άποψη.

Πιο κάτω, δημοσιεύεται η Λίστα των βιβλίων των Ψαραίων συγγραφέων που θα εκτεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο. Να σημειώσουμε επίσης εδώ ότι, την οργάνωση της Έκθεσης από την πλευρά της Αδελφότητας, έχουν αναλάβει δύο μέλη του Δ.Σ., οι κυρίες Μαρία Ιω. Πανουσοπούλου και Ρένα Καλκανά-Κονδυλοπούλου. Εργάζονται με ζήλο για την επιτυχή έκβαση της Έκθεσης, με μεράκι και κόπο. Μη νομίζει κανείς ότι αυτά είναι εύκολα πράγματα, μπορεί να φαίνονται εύκολα όταν είναι έτοιμα, όμως πίσω από τη βιτρίνα, οι δύο αυτές κυρίες, έχουν αφιερώσει χρόνο, ο κόπος τους θεωρείται δεδομένος.

Την Λίστα αυτή, ετοίμασε με ζήλο ο Δημήτρης Μαυραειδόπουλος και μπορείτε να την δείτε σε μορφή  PDF  εδώ.

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον Δημήτρη Μαυραειδόπουλο, ειπώθηκε μεταξύ των άλλων ότι, είναι πιθανό, να υπάρχουν και άλλοι Ψαραίοι/ες με έργα, αλλά τόσο αυτός όσο και ο γράφων, αγνοούμε την ύπαρξή τους. Αν λοιπόν κάποιοι από εσάς έχετε εκδόσει βιβλία ή ό,τι άλλο, ενημερώστε αν θέλετε τον Δημήτρη Μαυραειδόπουλο ώστε να συμπεριληφθούν και δικά σας έργα στην Έκθεση αυτή.

Κλείνοντας εδώ το σημείωμα αυτό, θα επαναλάβω την περσινή μου πρόταση για μία Ημερίδα στο Ψάρι -στο χώρο του Αγιάννη- με θέμα, βιβλία Ψαραίων συγγραφέων, ανδρών και γυναικών. Επειδή όπως πληροφορήθηκα, η Αδελφότητα δεν αναλαμβάνει την οργάνωση της Ημερίδας, προτείνω στους δύο Δημήτρηδες, στον Μαυραειδόπουλο και στον Σταματόπουλο, ν’ αναλάβουν την οργάνωσή της καλώντας τους Ψαραίους συγγραφείς να πάρουν μέρος σε αυτήν, κι εγώ από την μεριά μου, υπόσχομαι να προεδρεύσω της Ημερίδας!  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS