ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Φαράντος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως προς τις ενδεχόμενες συμμαχίες.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Οι επεξεργασίες και οι αποφάσεις του 4ου συνεδρίου περιλαμβάνουν ξεκάθαρο πλαίσιο για την απαιτούμενη κοινωνική συμφωνία που θα ωριμάσει και θα στηρίξει μία προοδευτική πρόταση διεξόδου για την ελληνική κοινωνία.
Με πρωτοβουλίες για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, με προτάσεις νόμου και συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, μεταξύ των κομμάτων του προοδευτικού χώρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να είναι η κινητήρια και ηγέτιδα δύναμη για τη δημιουργία μιας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο συστηματικός διάλογος και η πολυεπίπεδη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών αποτελεί βάση αυτής της προσπάθειας.
Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων στην αυτοδιοίκηση, στα Επιμελητήρια, στα Συνδικάτα, στις Ομοσπονδίες, στους συλλόγους, και αλλού, ώστε να καταρτιστούν νικηφόρα Ψηφοδέλτια.
Οι συνεργασίες χτίζονται με θεμέλιο το κοινό πρόγραμμα, με ενεργοποίηση της βάσης, αλλά όχι με απενεργοποίηση των Κομμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φυσικά, δεν μπορεί να περιμένει τις εξελίξεις σε άλλα κόμματα.
Καταθέτει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών.
Κεντρική θέση σε αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, κατέχει η θεσμική ανάγκη διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται ακόμα και να συζητήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, χωρίς «μαύρα χρήματα» και «κρυφούς χορηγούς».
Τρίπολη, 19-07-2024
Γεώργιος Ι. Φαράντος
μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
μέλος Περιφερειακής Παράταξης Πρώτα η Πελοπόννησος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS