ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Σωτήρης Παπαδημητρίου: "Πολιτικό μανιφέστο" στο ΔΣ Τρίπολης

Ανάρτηση Σωτήρη Παπαδημητρίου 


ΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ» ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 23ης ΙΟΥΝΙΟΥ 

Με χαρά άκουσα τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη να «αναβαθμίζει μια τοποθέτηση – απάντηση σε δικό του προγενέστερο χαρακτηρισμό του στο πρόσωπό μου και στην παράταξη την οποία συμμετείχα και διοικούσε το 2014 – 2019, σε «πολιτικό μανιφέστο».

Ας πάμε λοιπόν απ’ την αρχή και θα ήθελα την υπομονή και κατανόησή σας που ίσως μακρηγορήσω. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ της 5ης Ιουλίου μέσα σε αρκετές προσωπικές αντεγκλήσεις που υπήρχαν, που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν με ένταση πάνω απ’ το κανονικό, ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης μετά από τοποθέτησή μου σχετικά με την θητεία 2014 – 2019 και τι κάναμε σχετικά με τα αδέσποτα που συζητούσαμε, μου είπε : «Ο κόσμος σας έφτυσε κι εσείς νομίζατε ότι ψιχάλιζε». Μια φράση η οποία εκείνη τη στιγμή δεν σχολίασα, ούτε απάντησα για να μην συνεχιστεί η έντονη αντιπαράθεση. 

Μετά ήρθαν κάποια δημοσιεύματα τα οποία στηλίτευαν την κατάσταση που επικράτησε στην συνεδρίαση με τις εντάσεις και τις φωνές, χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις που ειπώθηκαν από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους (δυστυχώς συμπεριλαμβανομένου κι εμού του ιδίου), χωρίς καμία αναφορά στην φράση αυτή του Δημάρχου. Για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο ο Δήμαρχος. 

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι δεν μπορούσα να αφήσω να περάσει έτσι η αγένεια και η ασέβεια σε μια παράταξη που διοίκησε, σε μια παράταξη της οποίας στελέχη της έχει και η παράταξη του Δημάρχου και εννοείται ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στον επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά»  αείμνηστο Δημήτρη Παυλή λόγω της απώλειάς του να υποστηρίξει το έργο του, με ότι συνεπάγεται αυτό. 

Ότι και να συνέβη το 2019 ή το 2023, δεν νομιμοποιείται κανένας (αν διαθέτει μέσο νου και αίσθημα ευθύνης) να συμπεριφέρεται και να ομιλεί με αλαζονεία και έπαρση. Το 2019 η παράταξή μας ηττήθηκε και ήρθε τρίτη με ποσοστό 15,80%. Το 2010 η τότε διοικούσα παράταξη η οποία είναι η συνέχεια της η σημερινή της δημοτικής αρχής, ήρθε και αυτή τρίτη με 19,50%. Και τότε ήταν υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ του 43% (βουλευτικές εκλογές 2009). Ακόμα και με αυτό το όχι τόσο κολακευτικό αποτέλεσμα, δε βγήκε κανένας να πει ότι τους «έφτυσε» ο κόσμος. Έδωσαν πάλι την μάχη το 2014 όπου πάλι ήρθαν τρίτοι και έφτασαν το 2019 να καταφέρουν να πάρουν τις εκλογές. 

Πάμε τώρα στο 2023. Λέει ο Δήμαρχος σε κάθε τι που τον κρίνουμε, «ο κόσμος μας έδωσε 55%. Πρώτη φορά τέτοιο ποσοστό». Πώς να μην είναι πρώτη φορά αφού πρώτη φορά συμμετείχαν 2 δημοτικές παρατάξεις εν δυνάμει διοίκησης συν του ΚΚΕ. Άρα δεν υπάρχει σύγκριση. Μπορούμε να πούμε λοιπόν κι εμείς σήμερα ότι πρώτη φορά παράταξη αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει 42%. 

Το ερώτημα και απορία μου όμως είναι η εξής: Αν η παράταξη του κ. Τζιούμη δεν κατάφερνε να πάρει τις εκλογές, τι θα ήταν αυτό που θα είχε αφήσει πίσω της ως αποτύπωμα, ως όραμα, ως σελίδα διοίκησης του Δήμου. Η δική μου απάντηση είναι ΜΗΔΕΝ. Έγινε μια διοίκηση προσπαθώντας να υλοποιήσει αυτά που είχαμε δρομολογήσει εμείς με σωρεία ενταγμένων έργων και δρομολογημένων πιστώσεων, με μηχανήματα έργου μαζί με χειριστές, με δρομολογημένα όλα τα καυτά θέματα των απορριμμάτων, αδέσποτων, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, με νομιμοποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη που δεν υπήρχε, με γεμάτα ταμειακά διαθέσιμα και άλλα πολλά. Σε αυτή την τετραετή διοίκηση δεν τόλμησε να αγγίξει ένα θέμα που θα είχε πιθανότητα πολιτικού κόστους. Ας  πούμε για εφαρμογή της Κυκλοφοριακής Μελέτης, ας πούμε για Κανονιστική Τραπεζοκαθισμάτων, ας πούμε για κατασκευή Σημείου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και άλλα πολλά ζητήματα στα οποία η δημοτική αρχή έλαμψε δια της απουσίας της. 

Το μοναδικό δικό της έργο το οποίο περιμένουμε να το δούμε ολοκληρωμένο είναι αυτό της πλατείας Αγίου Βασιλείου. Γιατί οι αναπλάσεις των πλατειών Αγίας Βαρβάρας, συνοικισμού Κολοκοτρώνη και Μπασιάκου, είχαν φροντίσει να κοπούν.  Έτερον εκάτερον.  Αλλά εκεί θα ερευνηθεί από πού δικαιολογούνται όλα αυτά τα κυβικά τσιμέντου. 

Από’ κει και πέρα η ανομία, η αναρχία και το ότι ο καθένας κάνει ότι και όπως θέλει, βασιλεύει. Η πόλη έχει μηδενική προσβασιμότητα και επισκεψιμότητα, όχι μόνο σε επισκέπτες αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους. Τα χωριά στην τύχη τους παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές δεσμεύσεις στους Προέδρους τους. Και σήμερα έμαθα ότι η Πράξη Εφαρμογής του Συνοικισμού Κολοκοτρώνη, όνειρο ήταν και πάει. Παρόλο τις πομπώδες δηλώσεις. 

Λοιδορούμαι  κάθε φορά που λέω ότι αφήσαμε 150 εκατομμύρια ευρώ σε έργα και πιστώσεις. Μου κουνάει το δάχτυλο. Ναι. Τόσα ήταν τα χρήματα. Γιατί συμπεριλαμβάνεται και η προσπάθεια ολοκλήρωσης της Περιφερειακής Οδού της πόλης που είναι ένα έργο πνοής για την πόλη. Ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Μέχρι που η εξαγγελία του είχε γίνει δια στόματος του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Τσίπρα στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη που είχε λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Και βέβαια υπάρχουν και αυτά που χάθηκαν ή θα χαθούν με ευθύνη όχι δική μας. 

Θέλησα λοιπόν να αναδείξω την υπερβολή της φράσης αυτής αλλά και να καταδείξω την περίσσεια αλαζονεία και έπαρση που διακατέχεται ο Δήμαρχος αλλά δυστυχώς και ορισμένα από τα μέλη του. Αντί να αντιληφθούν ότι οφείλουν να υπηρετούν το Δήμο και τους Δημότες με σεμνότητα, ταπεινότητα, εργατικότητα και ανοιχτά αφτιά, αναλώνονται σε φαμφάρες, σε επικοινωνιακούς τακτικισμούς (το τικ τοκ τους έχεις ξεφύγει) και σε πλήρη απαξίωση σε ότι αντίθετο ακούγεται. 

Εγώ θα συνεχίσω όμως , να σας κρατώ ενήμερους για τα πεπραγμένα τους γιατί φαίνεται ότι η νέα τους θητεία θα είναι χειρότερη. Θα έχει έντονα τα στοιχεία της έπαρσης, της κλειστής παρέας και των αποφάσεων από μη εκλεγμένους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS