Newsroom.
 
 28/07/2024 07:33 

Υλικά:

1 Κοτόπουλο
1 κιλό πατάτες
1 μπύρα 330ml
λίγο ελαιόλαδο
2 σκ. σκορδο κομμενο

Το μείγμα μπαχαρικών:
1 κ.σ. πάπρικα
1/5 κ.γλ. μπουκοβο
1/5 κ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο
1/2 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. πιπέρι
1 κ.γλ. μουστάρδα σκόνη ή καρυ
1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
4 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση:

Σκουπίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο να στεγνώσει μέσα κι έξω. Αλείφουμε με λάδι να λαδωθεί παντού.
Αλείφουμε με το μείγμα μπαχαρικών κι όσο περισσέψει απο το μείγμα το βάζουμε στην κοιλιά του.
Κόβουμε πατάτες κυδωνάτες ή κύβους τις έβαλα στο ταψί τις πασπάλισα με τα παραπάνω μπαχαρικά, πρόσθεσα λάδι και μισό κουτάκι μπύρα.

Καθαρίζω πολύ καλά το κουτάκι της μπύρας.
Μέσα στο κουτάκι με την υπόλοιπη μπύρα βάζω το σκόρδο κομμένο, τοποθετούμε το κοτόπουλο όρθιο πάνω στο κουτάκι της μπύρας.

Ψήνουμε στους 180°c για μια 1 ώρα και 45 λεπτά

Μικρά μυστικά:

Προσοχή αν το κοτόπουλο είναι ψηλό και το βάλετε στην κάτω θέση τότε θα πρέπει να ψήσετε για 15 λεπτά ακόμα.

Καλή Όρεξη!!

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr της Ειρήνης Μπαλασούλη


Naxostimes