ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Λεωνίδιο:Έκθεση φωτογραφίας και δραστηριότητες για τα παιδιά με θέμα τις νυχτερίδες



🦇 «Σσσσς, τη μέρα κοιμάμαι!» 🦇
Έκθεση φωτογραφίας και δραστηριότητες για τα παιδιά με θέμα τις νυχτερίδες και τους σπηλαιόβιους οργανισμούς του Πάρνωνα, πραγματοποιήθηκαν στην αυλή του Κέντρου Πληροφόρησης Λεωνιδίου. 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Melitzazz 2024 Νόστος, στο Κέντρο Πληροφόρησης για την χλωρίδα του Πάρνωνα Λεωνιδίου, που πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια χρονιά από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. (διεύθυνση παραγωγής), υπό τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση του κου. Σωτήρη Μπόλη. 

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ αφιέρωσε τη φετινή δράση της σε μια αθέατη στο ευρύ κοινό πανιδική ομάδα, τα χειρόπτερα (χείρα = χέρι και πτερό) ή αλλιώς, πιο απλά, τις νυχτερίδες, που απαντώνται στην προστατευόμενη περιοχή της εντυπωσιακής χαράδρας Λεωνιδίου. Στις νυχτερίδες που φεύγουν αλλά επιστρέφουν πάλιστο πιο ήσυχο, στο πιο προφυλαγμένο, το πιο σκοτεινό μέρος, τη σπηλιά τους!

Η έκθεση λειτούργησε από την Τετάρτη 3 έως την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 και είχε ως κύριο θέμα τις νυχτερίδες του Πάρνωνα, δεδομένου ότι στην περιοχή καταγράφονται 22 από τα 36 είδη που απαντώνται στη χώρα μας. Μέσα από το φωτογραφικό υλικό οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τον Ρινόλοφο, την Τρανονυχτερίδα, τον Νυχτοβάτη, τη Μυωτίδα και τον Μπαρμπαστέλλο, ενώ πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για παιδιά στην αυλή με θέμα τις “παρεξηγημένες νυχτερίδες”, που η ύπαρξή τους είναι όχι μόνο απαραίτητη για τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα, αλλά αποτελούν και έμπνευση για τον άνθρωπο! Επιπλέον, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν ειδικά γυαλιά VR για να γνωρίσουν καλύτερα το εσωτερικό των σπηλαίων, μέσα από την προβολή τρισδιάστατων εικόνων.

Ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική ομάδα του προγράμματος LIFE17 NAT/GR/000522 – LIFE GRECABAT (“Greek Caves and Bats: Management Actions and Change of Attitude”, «Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς»), για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού αλλά και την υποστήριξη κατά την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα: LIFE GRECABAT | www.lifegrecabat.eu 

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις του «Μελιτζάzz 2024 «Νόστος» μπορείτε να βρείτε στο http://www.melitzazz.gr καθώς και στη σελίδα του φεστιβάλ στο fb: https://www.facebook.com/melitzazz

Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ @melitzazz @ lifegrecabat

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS