ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Γιάννης Τρουπής: «Θα είμαστε καταναλωτές αλλά δε θα μπορούμε να αγοράσουμε» Συνεδρίαση της ΚΈΕΕ στην Κόρινθο

 

ΦΩΤΟ 2

Τις έντονες ανησυχίες για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, κατά την τοποθέτησή του, στις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, την Παρασκευή 5 Ιουλίου στην Κόρινθο υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες δράσεις και αλλαγές πολιτικής στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει υποτιμήσει τον ρόλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα έπρεπε να είναι από τα πιο σημαντικά Υπουργεία.

Ο κ. Τρουπής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλιματική αλλαγή και την έλλειψη νερού, «το οποίο ευτυχώς έχει περιληφθεί στην ατζέντα της σημερινής περιφερειακής αρχής» αναφέρει χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια υπογράμμισε την ανάγκη για κατανόηση του τι συμβαίνει στα κτήματα, τονίζοντας ότι αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, οι τιμές βασικών προϊόντων θα τριπλασιαστούν. Επισήμανε δε ότι η υπό στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών επιδεινώνει το ζήτημα του νερού, με τους μετρητές να μην λειτουργούν σωστά και τον έλεγχο της κατανάλωσης να είναι ανύπαρκτος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επιπλέον αναφέρθηκε στις πιέσεις από τη Βόρεια Ευρώπη για μείωση των MRLS, οι οποίες αναγκάζουν τις νότιες χώρες να συμμορφωθούν, ενώ οι τρίτες χώρες δεν υπόκεινται στις ίδιες ρυθμίσεις, επιτρέποντας την εισαγωγή προϊόντων με υψηλότερα ποσοστά φυτοφαρμάκων, όντας ανταγωνιστικά προς του Έλληνες παραγωγούς χωρίς να αποκλείεται η κατανάλωση των δραστικών ουσιών μιας και αυτά τα προϊόντα εισάγονται από τρίτες χώρες. Κλείνοντας, τόνισε ότι «αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, θα συνεχίσουμε να είμαστε καταναλωτές, αλλά δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε».

Ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Τερζής, ο Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωπος της ΚΕΕΕ κ. Βασίλης Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος κ. Δημήτρης Τσετσώνης και το μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, παρόντες στις εργασίες της διευρυμένης, με την ενεργή συμμετοχή τους συνέβαλαν στη διαμόρφωση κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα στη χώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS