ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Πιθανόν να μπει τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια του Νίκου Μαστραντώνη


Ο κύριος Δημήτρης Γεωργακόπουλος δικηγόρος της κόρης του Νίκου Μαστραντώνη μας έστειλε το παρακάτω κείμενο με την παράκληση να το κοινοποιήσουμε. 

"Η σορός του Νίκου Μαστραντώνη εστάλη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών με εντολή του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως, ήδη από το πρωί της Κυριακής 21/7. Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε άμεσα, λήφθηκαν δείγματα για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις καθώς και φωτογραφίες, και την επόμενη μέρα (Δευτέρα 22/7) η σορός επέστρεψε στο Νοσοκομείο Τριπόλεως, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ταφής. Για την οποία ταφή συντάχθηκε και το "πιστοποιητικό θανάτου", το οποίο δεν έχει καμία αποδεικτική ισχύ και καμία γενικότερη αξία, πέρα από το να μπορεί να παραδοθεί η σορός από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών στο γραφείο τελετών.
Ως εκ τούτου, και δεδομένης της ταχύτητας με την οποία κινήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές, τεχνικός σύμβουλος εκ μέρους της οικογένειας του Νίκου Μαστραντώνη δεν ήταν εφικτό να διοριστεί σε αυτό το στάδιο:
Έργο του τεχνικού συμβούλου είναι η παρακολούθηση του έργου ενός πραγματογνώμονα που έχει διοριστεί από τις Αρχές (πχ ιατροδικαστή), και η σύνταξη μιας τεχνικής έκθεσης όπου ο πρώτος σχολιάζει τα δεδομένα, την επιστημονική μεθοδολογία και το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης του τελευταίου.
Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι δεν νοείται διορισμός τεχνικού συμβούλου σε πραγματογνωμοσύνη που είχε ήδη συντελεστεί, όπως σε αυτή την περίπτωση.
Ωστόσο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής έκθεσης και των αιτημάτων που θα υποβληθούν στην Ανάκριση, εξυπακούεται ότι η οικογένεια του Νίκου Μαστραντώνη διατηρεί το δικαίωμα να διορίσει τεχνικό σύμβουλο σε επόμενο στάδιο, εάν αυτό απαιτηθεί.

Πηγή Άγιος Πέτρος "

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS