ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Ίδρυση start-up επιχειρηματικού κέντρου από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ανάρτηση Πανεπιστημίου 


📍 📕Στην Τρίπολη, από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου 2024, διεξάγεται το 10ο συνέδριο Παναρκαδικών Ομοσπονδιών για το παρόν και το μέλλον της Αρκαδίας, με τη συμμετοχή της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και των Ομοσπονδιών Αρκαδών Αυστραλίας, Καναδά και Ελλάδας. Την Δευτέρα 29 Ιουλίου2024 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Δρ Αθανάσιος Κάτσης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής με θέμα «Παιδεία-Υγεία» στην Αρκαδία, αναφερόμενος στο θεσμό και τη θέση του στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας.

✍️Συγκεκριμένα, πρότεινε την ίδρυση Μουσείου Αρκαδικής Διασποράς που βρίσκεται στην Τρίπολη, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους Αρκαδούς, με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. 📝

✒️Dr. A. Ο Κάτσης αναφερόμενος στην ανησυχία της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού, πρότεινε τη λειτουργία θερινού σχολείου για τους απόδημους. Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο πρόκειται να ιδρύσει ένα start-up επιχειρηματικό κέντρο που θα συμβάλλει στην ανάδειξη ενός ισχυρού καινοτόμου οικοσυστήματος στην Πελοπόννησο, που βρίσκεται στην Τρίπολη. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS