ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Διάκριση ΓΕΛ Βυτίνας σε Διεθνές επίπεδο



Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για την τιμητική διάκριση του ΓΕΛ ΒΥΤΙΝΑΣ στην αξιολόγηση δράσεων σχολείων EPAS 2023-2024



Μόνο περηφάνια και χαρά μπορεί να νιώσει κανείς όταν σχολείο του Δήμου μας κατακτά μία πολύ σπουδαία τιμητική διάκριση και μάλιστα σε Διεθνές επίπεδο! 
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 ανακοινώθηκε η έκθεση αξιολόγησης των δράσεων των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά τo σχολικό έτος 2023-2024, σύμφωνα με την οποία η εξαιρετική προσπάθεια του Γενικού Λυκείου Βυτίνας στέφθηκε με επιτυχία και είχε ως αποτέλεσμα την εξαιρετική βαθμολογία 94/100 και την τέταρτη θέση στην κατάταξη.
Συγχαίρω όλους τους μαθητές-μαθήτριες, τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό οι οποίοι μέσα από ένα εθελοντικό πρόγραμμα κατάφεραν να φέρουν εξαιρετική επίδοση και διάκριση.
Εύχομαι από καρδιάς πολλές ακόμα επιτυχίες στο μέλλον!!!
Το Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» έχει σκοπό την αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι επίσης η εξοικείωση των μαθητών με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς και με τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες της Ένωσης. 

Οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές ενθαρρύνονται παράλληλα να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν τη γνώση τους σχετικά με τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σχετικά με τα δικαιώματα τους ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS