ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Πρωτοποριακό στόλο πυροσβεστικων οχημάτων αποκτά το Χρυσοβίτσι



Ανακοίνωση
Στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας σήμερα 08 /08 / 2024 υπογράφεται ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ της α.μ.κ.ε Π.Α.Λ.Σ Χρυσοβιτσίου και του Ιωάννη Κρεκούκη δημιουργό του Typhoon - Fire Fighting System
Η τεράστιας σημασίας υπογραφή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με την ομάδα του Typhoon - Fire Fighting System μας δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να προστατέψουμε το αγαπημένο μας ΜΑΙΝΑΛΟ ,με την άμεση επέμβαση τους ,όχι μόνο να αναγεννήσουμε τις παρατημένες εγκαταστάσεις του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και την επάνδρωση του χωριού μας και εξέλιξη του , αλλά να ξεκινήσουμε από αυτό τον Ιστορικό τόπο την δική μας επανάσταση δείχνοντας το δρόμο ,αλλά και βοηθώντας τους αρμόδιους φορείς με την δημιουργία ενός προγράμματος με την επωνυμία “FFS” που ουσιαστικά είναι τα αρχικά από το «Fire Fighting System».
Το πρόγραμμα “FFS” περιλαμβάνει την επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς ,με ιδρύματα ,επικοινωνία και συζήτηση με τους ομίλους που διαχειρίζονται και αναλαμβάνουν το κόστος των καταστροφών ,και φυσικά με τις τοπικές κοινωνίες .
Στόχος του προγράμματος θα είναι η οργάνωση ,και η δημιουργία ενός στόλου οχημάτων που θα είναι γρήγορα και δραστικά δίπλα στον πολίτη, άμεσα στην εστία , κερδίζοντας ΧΡΟΝΟ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και κερδίζοντας ΚΟΣΤΟΣ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Υπογράφοντας το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του Π.Α.Λ.Σ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΟΥ και τις εταιρίας που έχει τα δικαιώματα για το Typhoon - Fire Fighting System δημιουργούνται οι υποδομές για την βάση που θα φιλοξενήσει στο Χρυσοβίτσι τον στόλο οχημάτων που θα καλύπτει όλη την Πελοπόννησο αλλά και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ,καθώς και τις προοπτικές που θα αναδείξει το πρόγραμμα “FFS”
ΙΩΑΝΝΗΣ_ΚΡΕΚΟΥΚΗΣ

Το Σύστημα "Τυφώνας"
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΥΦΩΝΑΣ
O Ιωάννης Κρεκούκης είναι ο εμπνευστής του “TYFONA-TYPHOON”, ενός νέου καινοτόμου συστήματος πυρόσβεσης που έρχεται να αλλάξει τα πυροσβεστικά δεδομένα, προσφέροντας πολλά στο περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή, αλλά και στις περιουσίες των πολιτών.

Typhoon Fire Fighting System Logo
Menu


Το Σύστημα "Τυφώνας"
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΥΦΩΝΑΣ
O Ιωάννης Κρεκούκης είναι ο εμπνευστής του “TYFONA-TYPHOON”, ενός νέου καινοτόμου συστήματος πυρόσβεσης που έρχεται να αλλάξει τα πυροσβεστικά δεδομένα, προσφέροντας πολλά στο περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή, αλλά και στις περιουσίες των πολιτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαρακτηριστικά του Συστήματος "Τυφώνας"
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΥΦΩΝΑΣ
Το σύστημα "TYFONAS-TYPHOON" αποτελείται:
Από έναν φυγοκεντρικό ανεμιστήρα υψηλών επιδόσεων που η ταχύτητα του αέρα που εξέρχεται από το ακροφύσιο, ανέρχεται περίπου στα 500 Km/h, χωρίζεται δε σε κατηγορίες οι οποίες διακρίνονται από τα εξής:

α) Την ταχύτητα του αέρα που εξέρχεται από το ακροφύσιο, και
β) Τη διάμετρο του ακροφυσίου.

Το σύστημα “TYFONAS-TYPHOON” παρέχεται σε διαφορετικά μοντέλα, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες πυρόσβεσης.

Η ταχύτητα του αέρα σε όλα τα παρεχόμενα μοντέλα του “TYFONA-TYPHOON” είναι σχεδόν η ίδια, εκείνο που διαφοροποιείται και παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμβέλεια, αλλά και στην ποσότητα του νερού που δύναται να εκτοξεύσει, είναι η διάμετρος του ακροφυσίου. Δηλαδή, διατηρώντας την ίδια σχεδόν ταχύτητα και αυξάνοντας τη διάμετρο του ακροφυσίου, άρα και την ισχύ του ανεμιστήρα, επιτυγχάνεται η μέγιστη εμβέλεια όπου για παράδειγμα σ’ ένα μοντέλο φυγοκεντρικού ανεμιστήρα, που ήδη χρησιμοποιείται πάνω σε σπαστό βραχίονα με διάμετρο ακροφυσίου 250 mm, η ταχύτητα εξόδου του αέρα από το ακροφύσιο ανέρχεται στα 500 Km/h.

Η εμβέλεια της βολής του εν λόγω μοντέλου αγγίζει τα 55 m, ενώ η διάμετρος της βολής φτάνει τα 5 m, υπό συνθήκες άπνοιας, προσαρμόζοντας δε μία κωνική χοάνη στο ακροφύσιο, με παλινδρομική διαδρομή έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει την διάμετρο και την εμβέλεια της βολής, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις το καθιστά πολύ αποτελεσματικό.

Η εκτόξευση του νερού, υπό μορφή εκνεφώματος (μικροσταγονίδια) από το συγκεκριμένο μοντέλο, αγγίζει τα 1500 lt το λεπτό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η παροχή του νερού που τροφοδοτεί το ακροφύσιο είναι χαμηλής πίεσης.

Η ισχύς που καταναλώνει το συγκεκριμένο σύστημα για να επιτευχθούν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, είναι 220 hp και το σύστημα αυτό ονομάζεται με τον κωδικό 250 Χ 500.

Οι κατηγορίες των μοντέλων “TYFONAS-TYPHOON”, αυξάνονται ή μειώνονται, ανά 50 mm σε σχέση με το ακροφύσιο. Οπότε αν φτάσουμε στην κατηγορία που έχει θέσει ως στόχο ο Ιωάννης Κρεκούκης, που είναι η 500 Χ 500, τότε μπορούμε να μιλάμε για μια εμβέλεια, άνω των 70 m και η ποσότητα νερού που θα μπορεί να εκτοξευθεί σε μικροσταγονίδια, θα ξεπερνά τα 4.000 lt/min. Η δε ισχύς που θα καταναλώνει το συγκεκριμένο σύστημα σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, θα ανέρχεται σε 500 έως 550 hp.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS