ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο υγείας Δημητσάνας


Γνωρίζατε ότι δίνοντας αίμα, πέρα του ότι μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια πράξη για μια έως τρεις ζωές, παράλληλα έχετε οφέλη στην υγεία σας;

Σύμφωνα με μελέτες δεν είναι λίγα τα ευρήματα που οδηγούν τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι η τακτική αιμοδοσία μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, ανακοπής καρδιάς ή καρκίνου.

Με την τακτική εθελοντική αιμοδοσία:
*️⃣ Βελτιώνεται η ροή του αίματος και μειώνει τις βλάβες στα τοιχώματα των αγγείων και των αρτηριών.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι τακτικοί αιμοδότες έχουν 88% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα.
*️⃣ Εξισορροπούνται τα επίπεδα σιδήρου.
Η ρύθμιση των επιπέδων σιδήρου ωφελεί τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τον κίνδυνο παθήσεων που σχετίζονται με αυτά, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.
*️⃣ Συμβάλει στην μακροζωία.
Πέρα από τις θετικές επιδράσεις της αιμοδοσίας στην υγεία, υπάρχει και το ψυχολογικό μέρος. Σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Health Psychology, διαπιστώθηκε ότι η αίσθηση του αλτρουισμού συμβάλλει στην διάθεση ενός ανθρώπου, καθώς ο αιμοδότης νιώθει υπερήφανος για την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο του. 

Στις 14 Αυγούστου, σας περιμένουμε στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Κ.Υ. Δημητσάνας, μαζί με το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, τις ώρες 09:30 - 13:00, στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος. 

Νοιώσε ικανοποίηση συμβάλλοντας στο να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή από έλλειψη αίματος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS