ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

SOS Μαίναλο: Μέχρι 12 Σεπτεμβρίου οι ενστάσεις για τις 71 ανεμογεννήτριες για 4 βουνά της Αρκαδίας



Ανάρτηση fb από SOS Μαίναλο:

‼️ #Άγιος_Πέτρος #Βαλτέτσι #Νεστάνη #Τσεμπερού
⚠️ Μέχρι τις 12/9 δεκτές οι αντιρρήσεις στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ενιαίου αιολικού της VOLTON με τον διακριτικό τίτλο “MORES"σε 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ: Αρτεμίσιο, Λύρκειο, Πάρνωνα, Μαίναλο, συνολικής ισχύος 298.2 ΜW. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει 71 ανεμογεννήτριες (Α/Γ) και 88,5 χλμ. οδοποιίας. 
Ο σύνδεσμος της διαβούλευσης όπου βρίσκονται και όλα τα αρχεία της ΜΠΕ είναι: https://eprm.ypen.gr/src/App/w1/1930 
Η εικόνα είναι από ανάρτησή μας το 2021 που ενημερώναμε για το εν λόγω έργο 👇
https://www.facebook.com/sos.Mainalo/posts/pfbid032zqxFQYSYATNhSBgxLczSAz6DaysiSPSQZoRXaM6BsFv6z5GX4hCavQroUWVFBs8l

⚠️ Για αντίστοιχο αιολικό 37 Α/Γ της VOLTON με διακριτικό τίτλο “MORES II” στο Γαϊδοροβούνι του Νότιου Ταΰγετου, εντός Natura και σε σημαντικό μεταναστευτικό διάδρομο πουλιών, δημιουργήθηκε Δ11 αντιρρήσεων από δικηγόρο. Στηρίζουμε το κάλεσμα του Save Mani's Mountains για συνυπογραφή αυτού του Δ11 👇 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0FZAnYgJrYE1XerSeaQ9evTnsXPPhowHgi3CvsZ2i1e2QzJ29jmxLUHfPmUPfDZ5ql&id=61564241943963

και κοινοποιούμε τους λόγους που λέμε όχι στις ανεμογεννήτριες:
"- Οικονομικός αντίκτυπος: Το έργο θα υποβαθμίσει τον τουρισμό, τις αξίες γης και τον πρωτογενή τομέα, επηρεάζοντας αρνητικά την τοπική μας οικονομία.
 - Χωρίς τοπικά οφέλη: Το έργο δεν θα δημιουργήσει τοπικές θέσεις εργασίας, καθώς θα χρησιμοποιηθεί εισαγόμενο προσωπικό και εξοπλισμός. Αντίθετα, θα θέσει σε κίνδυνο υφιστάμενες θέσεις εργασίας.
 - Εξαγωγή ενέργειας: Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα αφορά το εθνικό δίκτυο και όχι την κοινότητά μας, ενώ εμείς θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε ακριβά την ενέργεια που λαμβάνουμε από τις μεγάλες εταιρείες.
 - Οπτική και ακουστική ρύπανση, φωτορύπανση: Οι τεράστιες ανεμογεννήτριες θα αλλάξουν για πάντα τη φυσική ομορφιά του τοπίου μας και θα δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για την ψυχική και σωματική υγεία των κατοίκων.
 - Καταστροφή του περιβάλλοντος: Η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών απειλεί την άγρια ζωή, ιδιαίτερα τα πτηνά. Μετά τη σύντομη διάρκεια ζωής τους δεν απομακρύνονται και αφήνουν πίσω τους τοξικά υλικά, υποβαθμίζοντας περαιτέρω το περιβάλλον. 
 - Απειλή πυρκαγιάς: Με την περιοχή ήδη ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή, οι ανεμογεννήτριες θα μειώσουν την υγρασία του εδάφους, αυξάνοντας την ερημοποίηση και τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος και η πιθανότητα ατυχήματος ενισχύουν περαιτέρω αυτόν τον κίνδυνο." 

➡️Αν δεν έχετε ακόμα εγγραφεί στην πλατφόρμα διαβούλευσης του ΗΠΜ, οδηγίες εγγραφής για νομικά/ φυσικά πρόσωπα εδώ: https://docs.google.com/document/d/1zPRwK2DoHCkGePYaRnNAg_UV9tr5VoYi/edit?usp=sharing&ouid=118063062286608881012&rtpof=true&sd=true

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS