ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Τρίπολη: Το ποδήλατο του 1965... συνεχίζει τις βόλτες του

Από Ασπασία Μπιρμπίλη 

Ανάρτηση 23/9/2020
_____________________
Ένα ποδήλατο,μια ιστορία, ένας κύκλος ζωής σήμερα ολοκληρώθηκε.Άλλαξε χέρια, πήγε σα δώρο σε ένα δικό μας παιδί, γιά να το ζωντανέψει ,να το φροντίσει και να το κυκλοφορήσει και πάλι .Μόνο σε έναν άνθρωπο με μεράκι κι αγάπη για τα ποδήλατα θα μπορούσε να δοθεί.Οταν κάποια χρόνια πριν ο Δημήτρης( Τζίμης Σίδερης) είχε πει στον πατέρα..μπάρμπα Νικήτα,όταν δε θα μπορείς να το κυκλοφορείς θα μου το δώσεις;Χωρίς δεύτερη κουβέντα πήρε την απάντηση που ήθελε...βρε μπαγάσα ....δικό σου .Έτσι κι έγινε ..Το δώρο παραδόθηκε!!!
Το ποδήλατο του πατέρα,ήταν αγορασμένο το 1965 από το Γιώργο το Κατσαρό που είχε ποδηλατάδικο στην οδό Καρακάλου αντί του ποσού των 950 δραχμων. Ηταν ένα Raleigh με αριθμό κυκλοφορίας 3246 .Αντικατέστησε το παλιό σαραβαλάκι που είχε από 13 χρονών που τον ειχε βγάλει παλληκάρι ως τότε,με τις αμέτρητες βόλτες με την παρέα στις εκδρομες ,στο γήπεδο στη διασκέδαση.
Το 1965 ήρθε γαμπρός στο Σέχι ,φέρνοντας μαζί και το "όχημα" .
Κάθε μέρα το δρομολόγιο ίδιο ,σπίτι ,δουλειά,αγορά, και τις Κυριακές να βολτάρει με την κόρη ,καθισμένη στο ξύλινο καθισματάκι που είχε φτιάξει ειδικά γι αυτήν.Πως να ξεχάσω αυτές τις τσάρκες με τον μπαμπά μου;
Μετά την Εκκλησία επίσκεψη στη γιαγιά και μετά με πήγαινε σε όλη την πόλη ,με το ποδήλατο,εξηγώντας μου το κάθε τι που βλέπαμε, γνωρίζοντας μου κάθε άνθρωπο που συναντούσαμε και λέγοντας μου ιστορίες,φτιάχνοντας για μένα αναμνήσεις.Καθε μέρα που σχολούσε απο τη δουλειά , δήλωνε την παρουσία του χτυπώντας το κουδουνάκι του ποδηλάτου και με γέμισε χαρά. Μπορούσα να το ξεχωρίσω ανάμεσα σε χίλια κουδουνίσματα,γιατί έτσι...ήταν του μπαμπά μου .Ηταν το μεταφορικό μέσο της οικογένειας,μέχρι και σήμερα....Δεμένο συναισθηματικά με τον πατέρα αλλά και με όλους μας.Απόψε ερχόμενος στο σπίτι μου είπε:Άδειασε η αυλή...λείπει το ποδήλατο...Αλλά δε πειράζει.. ο Τζίμης θα το κάνει κούκλα..
Και φυσικά δε σταματά να κυκλοφορεί με ποδήλατο...Μόνο που τώρα έχει ένα πιο μοντέρνο και καινούριο....Και οι βόλτες συνεχίζονται....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS